Haas još dodatno kažnjen zbog nesigurnog puštanja iz bokseva

Momčad Haas-a je dodatno kažnjena sa 10.000 dolara zbog nesigurnog puštanja dva svoja vozača nakon promjene guma.

Kevin Magnussen i Romain Grosjean su prije prolaska kroz bokseve bili četvrti i peti u utrci, no onda greškom njihovih mehaničara i mehaničkim problemom Haas je morao zaustaviti oba bolida od kojih je jedan prouzročio sigurnosni automobil.

Iako iz momčadi još nismo dobili službeno izvješće što je pošlo po zlu FIA i suci utrke su odlučili kazniti momčad zbog nesigurnog puštanja iz bokseva, najvjerojatnije zbog toga što kotači nisu bili sigurno učvršćeni.

U TV-snimci se odmah vidjelo kako su mehaničari bili ljuti i zabrinuti nakon promjene guma a vrlo brzo nakon toga je bio kraj za oba bolida. U samo dva kruga Haas je izgubio vrlo vjerojatno puno bodova koji neće biti laki za nadoknaditi.

Kevin Magnussen, koji se jedan dio utrke borio s Verstappenom je bio vidno utučen nakon propuštene prilike za puno bodova.

”Teško je ovo progutati kada oba bolida ne završe utrku, pogotovo jer smo imali dobru poziciju i puno smo očekivali od ove utrke. Kako god bilo dat ćemo sve od sebe na sljedećoj utrci i biti još bolji.”

Romain Grosjean je držao petu poziciju do ulaska u bokseve. Iza sebe je imao Ricciarda s kojim je vodio veliku borbu ali je sve njegove napade odbijao.

”Danas sam imao dobar tempo. Sigurno bi bio bliže vodećima da sam imao priliku biti ispred Kevina.”

”Probati ćemo što prije sve analizirati i pronaći u čemu je bio problem. Još ne znamo ako je problem u pištolju ili u mehaničaru. Na testiranjima nismo imali nikakvih problema pa je ovo malo čudno. Izgubili smo puno bodova danas ali ako možemo ponoviti ovakve performanse rezultati će doći i ovo ćemo zaboraviti.”

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
chaos
25.03.2018. 19:48

Bogu hvala što imamo halo zaštitu koja je obojicu spasila od sigurne pogibije 😉

avatar
Mc 44
25.03.2018. 14:19

Sve bu to ferrari platio

avatar
mika.KA
25.03.2018. 14:14

treba to dobro istraziti,kazniti!!

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x