Tim Goss, tehnički direktor ekipe McLarena, je u svjetlu nedavnog prelaska svoje ekipe na Renaultove motore, podijelio s javnošću određene informacije vezane za cjelokupni proces implementacije i adaptacije motora francuskog proizvođača ovogodišnjoj šasiji ekipe iz Wokinga.

“U Formuli 1 postoje dva osnovna principa građe pogonske jedinice. S jedne strane u tom širem smislu pristup Mercedesa i Honde, a s druge strane Ferrarija i Renaulta. Ključna je razlika između ovih principa položaj turbopunjača, stoga smo prelaskom na Renaultov motor morali podosta promijeniti pristup, prvenstveno kod šasije i mjenjača,” izjavio je Goss.

“Neke me stvari kod Renaultove filozofije građe i razvoja motora oduševljavaju, a neke me iskreno pomalo i frustriraju. Najbitnije je da smo odluku o prelasku na njihove motore donijeli taman na vrijeme, realno nam je to bio krajnji čas da nam sve promjene na kraju uspiju,” dodao je Goss.

“Morali smo rekonfigurirati šasiju, promijeniti sustav za hlađenje i modificirati mjenjač da sve to zajedno stane. Cijeli proces je trajao dva tjedna, bilo je jako napeto, ali smo vrlo dobro znali što radimo. U pitanju su velike promjene, ali smo sve to uspjeli bez značajnog kompromitiranja šasije. Odradili smo uistinu izvrstan posao,” zaključio je Goss.

 

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
White Lion

O Boze ako nesto zaista zelim u F1 to je povratak McLarena u borbu za naslove. Ove zadnje 3 godine bez njih F1 mi je bila nekako bilo cudno,bezidejno i suho. Za mene osobno McLaren je najveca momcad u F1 ne samo zbog svih tih naslova i vozackih velicina koje su prosle kroz tu momcad vec zbog konzistentnosti koju su imali sve do ovog neuspjelog braka sa Hondom. Sve su momcadi imale svoje krize i to puno duze od McLarena no on je uvijek bio na vrhu ili pri vrhu i uvijek se znalo da ce biti u borbi za… Read more »

avatar
Član

Drugo i nije za očekivati od takvog diva kao što je Mclaren.