Vandoornea čeka 15 mjesta kazne na gridu

McLarenov Stoffel Vandoorne dobit će kaznu od 15 mjesta na startu nakon jutrašnjih problema s pogonskom jedinicom tijekom prvog slobodnog treninga u Rusiji.

Vandoorne je preko radija izjavio da nema snage u bolidu, nakon čega se sumnjalo na probleme s MGU-K (Motor Generator Unit-Kinetic) komponentom.

Mehaničari trenutno rade na Stoffelovom bolidu s nadom da će nastupiti na drugom slobodnom treningu koji je na rasporedu od 14:00 sati po našem vremenu.

Belgijac je koristio četvrte MGU-H (Motor Generator Unit-Heat) i TC (turbopunjač) komponente, a sada će uzeti pete, što znači kazne od 10 i 5 mjesta na gridu. Jedina dobra vijest je da nisu morali mijenjati bateriju i kontrolnu elektroniku.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
White Lion

Zaista bih volio da Honda sama istupi iz svijeta F1 jer ovo vise nema nikakvog smisla i svi oni koji nisu bili za smjenu Rona Denisa nakon ovoga vise nemaju apsolutno niti jedan argument protiv odluke da ga se potjera iz ove slavne momcadi

madgalico

Dovoljno je cuti da su testirali jedan klip cijelu godinu. Hehe uzas. Mogli su testrat samo blok motora.

BureksMesom

Cito sam negdje da ce Mercedes pomoc Hondi, doci ce ih savjetovat da se izvuku iz govana bar malo

wilson

Nakon jednog dana testa bez kvarova u Bahrainu, povratak na “normalu” u McH. Valjda se mora pokvariti bas svaki dio, vise puta, prije nego pocne eventualni napredak.

Vendetta

Eto pročitao sam u nekom tisku da Alonso napušta f1 kaže da mu je dosta i da je umoran od svega.

dxdy

je li to onaj najavljeni pouzdaniji motor?

Screw Driver

Ajde napokon da ima i jedna jedina dobra vijest za McLaren (facepalm)

dxdy

ima, postavit će rekord po nepouzdanosti motora….

Related Posts