Wehrlein potvrđen u Sauberu za 2017.

Pascal Wehrlein potpisao je za momčad Saubera, potvrdila je to švicarska momčad u ponedjeljak ujutro. Mladi Nijemac spominjao se i kao jedan od kandidata za upražnjeno mjesto u Mercedesu, nakon odlaska Nice Rosberga.

Wehrlein je član Mercedesove juniorske ekipe, debitirao je prošle sezone u Formuli 1 za ekipu Manor. Ovaj transfer Pascala u Sauber vrlo vjerojatno znači i prelazak Valtterija Bottasa u Mercedes. Iz Williamsa su poručili kako su dogovori oko Finca s Mercedesom pri samom kraju, te da ovaj tjedan možemo očekivati i službenu potvrdu. Pascal je nedavno bio povezivan i s Force Indiom, ali su se ipak odlučili za njegovog donedavnog momčadskog kolegu Estebana Ocona.

Odluku o drugom vozaču Saubera komentirala je i šefica momčadi, Monisha Kaltenborn koja kaže da je vrlo zadovoljna.

”Vrlo smo zadovoljni što će Wehrlein voziti za nas ove sezone kao drugi vozač u 2017. Znamo da je talentiran što je već dokazao dok je vozio u DTM prventsvu. Prošle godine dokazao je svoj potencijal kada je osvojio jedan bod na VN Austrije. Uvjereni smo da Pascal ima još puno toga za pokazati i želimo mu pružiti priliku da to i ostvari. Sigurna sam da će Marcus i Pascal biti dobra kombinacija za ovu sezonu,” izjavila je Kaltenborn.

Wehrlein će ove sezone voziti kao momčadski kolega s Marcusom Ericssonom, te kaže kako je iznimno zadovoljan ovim prelaskom u Sauber.

”Jako sam zadovoljan što ću biti član Saubera u 2017. To je za mene novi izazov u novoj ekipi. Naš cilj je osigurati čvrsto mjesto u sredini poretka i redovno osvajati bodove. Želim se zahvaliti Sauberu što su mi iskazali povjerenje i nadam se kako ću to povjerenje i opravdati svojim vožnjama. I isto tako želim se zahvaliti i Mercedesu na podršci koju su mi pružili,” rekao je Pascal.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Treba on bolju momčad , npr. Force India

Desmosedici

Talijanska javnost je jako ljuta na svoj Auto moto savez, Ferrari i Sauber zato što ovo mjesto u Sauberu nisu osigurali za njihovu novu nadu Giovinazzia. Govore da je to još jedan poraz talijanskog automoto sporta kad vozač Mercedesa sjeda u “njihov” bolid a njihov vozač sjedi na “klupi za rezerve” kao treći vozač u Ferrariju.

Iceman 7

E moj Nasr Felipe, osvojiš 2 boda u predzadnjoj utrci, momčadi doneseš 20mil$ odbace te i s ta 2 boda otjeraš Manor u stečaj gdje si jedino slobodno mjesto imo…

override667

Pegula..

F12013

Hehehe…😂

Related Posts