FIA: Staze se moraju prilagoditi većim brzinama

FIA-in direktor sigurnosti, Laurent Mekies, otkrio je da je svim stazama predložio da se prilagode većim brzinama koje ćemo vidjeti ove godine. FIA je savjetovala vlasnicima staza da zbog većih brzina koje ćemo vidjeti u narednoj sezoni poboljšaju sigurnost na stazama jer bi brzine u zavojima trebale bi biti puno veće odnosu na protekle sezone.

”Zamolili smo svaku momčad da odrade simulacije za 2017. Te simulacije smo iskoristili za naš simulacijski software gdje smo podatke upotrijebili za svaku stazu u F1 kalendaru. Rezultate koje smo dobili usporedili smo s prošlom sezonom. Brzine u zavojima trebale bi biti veće i do 40 km/h,” rekao je Laurent.

FIA-in sigurnosni direktor otkrio je da su u Melbourneu u zavoju 12 postavili novu sigurnosnu barijeru umjesto naslaganih guma. Te su u zavojima 1, 6 i 14 postavili duplo veći zid od guma nego prošlih godina.

”Svakoj stazi u F1 kalendaru biti će poslan naš zahtjev za poboljšanjem sigurnosti cijele staze. Trenutno radimo na tome redom kojim će se održavati utrke, stazu po stazu. Nisu još sve staze primile naš zahtjev,” dodao je Mekies.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
iceman258

Ne razumijem, zašto se Monako ne bi malo prilagodio novijim bolidima? Znam da su ograničeni prostorom ali mogli bi bar na nekim mjestima malo osvježiti stazu i omogućiti koje pretjecanje više. Ako se može drugima uvjetovati daleko veće stvari, mislim da bi bio red i Monaco malo staviti pod pritisak i pokazati da ništa nije vječno

scenario 7

A sta ce ovi jadni u Monacu? Opet ce preticat samo na 2 mjesta..

r.u.m.

Ajde barem radi povijesti i Europe (Bahrein,Azerbedjan,Kina, …) neka ostane Monaco u kalendaru.
Ali trebalo bi im za Monaco organizirati utku u kartinzima ili tako nešto radi fore jer ovo sa ovakvim bolidima je čista procesija.

Worf

procesija je jos i blaga rijec za ono. u europi ima puno boljih staza koje su podcijenjene. nek izbace taj monaco vise. trka za bogatase da sa balkona mogu gledat utrku, da nemoraju jadni blejat u plazme od 1,5metra dijagonale. ono nema smisla stvarno. nemozes fizicki proc bolid koji je 2 sekunde sporiji, jer nema mjesta. slicno je i sa marina bay. ali tamo bare, dobijemo 3 postena pretjecanja u utrci.

Related Posts