Prost: Whiting duguje neke odgovore

Legenda Formule 1, Alain Prost, izjavio je kako mu odluke direktora utrke Charliea Whitinga na VN Meksika, nisu bile u potpunosti jasne i vjeruje kako nije bio dosljedan u donošenju svojih odluka.

“Ne osuđujem ni jednog od vozača, važno je samo postaviti pitanje ima li pravila ili nema,” zapitao se Francuz.

Red Bullov vozač Max Verstappen nakon utrke dobio je kaznu od 5 sekundi za kraćenje prvog zavoja. Kazna ga je koštala trećeg mjesta, te je deplasiran na četvrto mjesto.

Međutim, ranije u utrci, Mercedesovi vozači Lewis Hamilton i Nico Rosberg oboje su sjekli prvi zavoj na istom mjestu kao i Verstappen, ali nisu dobili nikakve kazne. Mercedesov dvojac završio je na prvom i drugom mjestu, šesti put ove sezone.

“Na startu Lewis je napravio grešku, sjekao je prvi zavoj, stekao prednost, ali onda je izašao safety car i ta prednost je poništena. Važno je postaviti pitanje FIA-i i Charlieu Whitingu što bi se dogodilo s Lewisom Hamiltonom da safety car nije izašao.”

“Inače, svatko tko ne želi izgubiti prvo mjesto startajući s pole pozicije, jednostavno bi mogao presjeći zavoj. To je ozbiljan problem,” dodao je Prost.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

hAMILTON JE TREBAO DOBITI 5 SEKUNDI ILI Vratiti jednu poziciju vozaču iza sebe,ovako ispada da pravila kroji Charli pa nebi bilo zanimljivo da je Rosberg pobijedio i osigurao titulu možda već u Meksiku.
Al i taj Rosberg je jazavac,šta on nije malo digo galamu i bunio se da se malo o tome pričqa ja vjerujem da bi Alonso da je na njegovom mjestu sigurno drugačije reagirao.
Bude li on ovako mlako vozio još će mu Hamilton i preotet titulu.

schumy

On je trebao “sletiti” odmah nakon pogibije Julesa Bianchia, Whiting je isključivi krivac za tu tragediju. Suučesnik je i vodstvo staze Suzuka koje je nedosljedno i nepropisno osiguralo zone za iznošenje stradalih bolida sa staze.
A Whiting je isto “dosadio bogu i vragu” kao i Bernie, stoga glasam da se obojica već jednom maknu…
Šic, iš, nestanite već jednom……

piket

ovo postaje smijurija s whitngom i ekipom

FerrariHR

Normalno da duguje odgovore.

Related Posts