Horner: Definitivno smo zatvorili razmak

U posljednje vrijeme izgleda kako je Red Bull jedina momčad koja ima mogućnosti ugroziti Mercedesovu dominaciju ako se otvori prilika, a to je viđenje i šefa, Christiana Hornera, koji kaže da će oni napraviti sve da iskoriste priliku koja bi se mogla otvoriti u napetoj borbi Nice Rosberga i Lewisa Hamiltona.

U najavi VN Meksika, Horner se obratio javnosti nakon još jednog Red Bullovog postolja, ovoga puta na VN SAD-a.

“Definitivno smo zatvorili razmak. Ako pogledate utrku u SAD-u, nema puno razlike. Za pretpostaviti je da oni nisu baš ‘krstarili’ nakon zadnjeg pitstopa jer se utrkuju za svjetsko prvenstvo. Ohrabrujuće je to što se i mi možemo utrkivati, a ne samo gledati kako oni nestaju u daljini. Napravili smo ogroman korak naprijed ove godine,” rekao je Horner.

Red Bull je jedina momčad koja je ove godine uspjela ugroziti dominaciju ‘srebrnih strijela’. Max Verstappen je došao do pobjede na VN Španjolske, dok je Daniel Ricciardo slavio u Maleziji.

Horner vjeruje da Red Bull može uzeti još pobjeda.

“Sada smo u dijelu kada se prvenstvo privodi kraju. Možete zamisliti koliko će biti napeto između dvojice naprijed. Mi samo moramo biti u poziciji da profitiramo u bilo kojoj situaciji koju će oni možda imati jedan s drugim. Mercedes je praktički pobijedio u svim utrkama u kojima su bili na stazi ove godine i zašto ne bi imali brzine u preostale tri? Mi se samo moramo pobrinuti da smo u poziciji da čekamo priliku,” dodao je Horner pa se osvrnuo na borbu Rosberga i Hamiltona.

“Na Rosbergu je da ne izgubi, zar ne? Ako završi drugi u preostale tri utrke, onda Lewis više nema vremena. Ali sve se može dogoditi, puknuće gume, odustajanje i ako Lewis pobijedi onda je samo jedan bod između njih. Za Lewisa je sve jasno, kao da ima tri finala FA kupa. Mora pobijediti sve tri utrke, a što će se dogoditi s drugim bolidom, on ne može kontrolirati,” zaključio je.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
The Best F1 Driver

Malo morgen…
RB definitivno je stigao i prestigao Ferrari, no Mercedesova prednost je i dalje ogromna…

Mercedes ni izbliza ne vozi sa punim gasom, oni su nakon onog kvara na Hamiltonovom motoru u konzervativnom modu i uopće ne koriste puni potencijal svoje PU, te uopće ne koriste taj svoj famozni “turbo mod” ili kak bi li ga već nazval…
A to je ono kaj treba zabrinjavat sve po redu, jer čak ni u ovakvom konzervativnom modu im ostatak ekipe i dalje nemre skoro pa ništa…

r.u.m.

pa dok gledam nekada FP čini mi se kao da imaju 2 sekunde prednosti pred ostatkom svijeta,onda u kvalama ostali se malo približe i opet u utrci se malo smanji razlika ali ponavljam nekada dok gledam treninge Mercedesi izgledaju brutalno brzi-

Related Posts