Ferrari odbija sugestije o bazi u Engleskoj

Piero Ferrari odbacio je sugestije da momčad iz Maranella uspostavi bazu u Velikoj Britaniji.

Talijanska momčad se ove godine dosta muči s rezultatima i još jednu godinu ostaju bez naslova. Posljednji vozački naslov za ‘propeti konjić’ osvojio je Kimi Raikkonen 2007. godine, a posljednji konstruktorski naslov u Maranello je stigao 2008. godine.

Zbog ‘rezultatske krize’, Flavio Briatore je preporučio Talijanima da uspostave dizajnerski ured u Engleskoj.

“Smjestio bih Ferrari u lijepu zgradu uz Red Bullovu, McLarenovu i Williamsovu,” rekao je Briatore.

No Piero Ferrari, sin Enza Ferrarija, podržava predsjednika Sergija Marchionnea i njegovo inzistiranje da momčad u potpunosti ostane talijanska.

“Nikad nije lako upravljati vozačkom momčadi koja ima preko tisuću zaposlenih i koja je imala organizacijske probleme, ali sada je smjer dobar,” rekao je Piero.

Što se tiče engleske baze, Piero, potpredsjednik i suvlasnik, prisjetio se 80-ih godina kada je Ferrari imao bazu u Britaniji kojom je upravljao John Barnard.

“Znate što je moje najveće žaljenje u godinama u kojima sam ja upravljao momčadi? To što sam uvjerio svoga oca da još uvijek postoji potreba da se oslonimo na velikog dizajnera negdje vani. Ali Barnard se nikad nije uspio povezati s našom kulturom, bila je to velika pogreška. Zbog toga se slažem s Marchionneom. Možemo se vratiti pobjedama, a pritom ostati konzistentni u Ferrarijevoj tradiciji,” dodao je.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
bubac1

Ferrari=Italija

joshuazg04

Ni u ludilu….. Mada bi selidba pojednostavila dosta toga, al to više nebi bio Ferrari……..
Problem je u vodstvu koje ne razumije posao koji bi trebalo voditi…….. točka

Desmosedici

Zadnji Ferrarijev veliki inžinjer konstruktor a Talijan je bio Mauro Forghieri. Aldo Costa je sada trebao biti taj ali su ga potjerali. Međutim on se brzo snašao i skrasio se u Mercedesu. Teško će opet nazad u Ferrari.

Panzer

Ne znaju u Italiji , ne bi znali ni u Engleskoj,isto im je.

FerrariHR

Možda bi ipak bilo bolje da se držiš haubica.

Panzer

A tebi da drzis jezik za zubima.

F12013

Panzer, u talijanskoj pokrajini Emilia-Romagna, u gradiću zvanom Maranello u blizini Modene nalazi se sjedište F1 momčadi s najviše konstruktorskih i vozačkih naslova u najprestižnijem oktanskom sportu na svijetu.
Znaju oni posao u tom gradiću na Apeninskom poluotoku… A čak nije ni otok, nego poluotok…
Ferrari je ozbiljna priča, kako bi rekao kolega delmusa…

FerrariHR
Related Posts