Ferrari iskoristio preostale razvojne tokene

Ferrari je odlučio potrošiti sve preostale razvojne tokene na VN Italije kako bi unaprijedili pogonsku jedinicu i barem se malo približili vrhu poretka na domaćoj utrci.

Momčad iz Maranella je preko ljeta radila na poboljšanjima pogonske jedinice, a izvori unutar momčadi su tvrdili kako će to biti obećavajuć korak naprijed u performansama, prenosi Motorsport.com.

Ferrari je planirao uvođenje nove pogonske jedinice na prošlotjednoj VN Belgije, ali su ipak očekivali pričekati do utrke u Monzi. Razlog tome je taj što su stari motori Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena odradili tek četiri utrke do Belgije pa je ostalo kapaciteta da se odradi još jedna utrka.

Čekanje s uvođenjem novog motora je omogućilo momčadi da uradi završne radove na dinamometru kako bi se osigurale maksimalne performanse i učvrstila pouzdanost.

Međutim, tek ostaje za vidjeti koliko je Ferrarijev motor zaista napredovao po pitanju performansi. Što se tiče kupaca talijanskih motora, Haas je dobio nadogradnje odmah dok će ih Sauber moći koristiti nešto kasnije u sezoni.

Ovim nadogradnjama je Ferrari potrošio sve razvojne tokene. Honda na raspolaganju ima još 3, Mercedes ih ima 6 dok Renault ima još 21 razvojni token.

 

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mironet

Piši kući propalo je

hrcfaca

Da li će i ostale momčadi dobiti na ovoj utrci najnoviju specifikaciju Ferrarijevih motora ili isključivo samo Ferrari?

jurma

Ferrari i Haas

ciki-f1

A da pročitaš tekst a ne samo naslov.

Goranns

Ne razumem šta čeka ovaj Renault. Ii nemaju ideja i novaca…

Hamilcar

Žele ih skupit sve.. kao pokemone.

Related Posts