Palmeru nova šasija u Kanadi

Renaultov vozač Jolyon Palmer će dobiti novu šasiju za trkaći vikend na stazi Gilles Villeneuve. Podsjetimo, Britanac je izgubio kontrolu nad bolidom na bijelim linijama startno-ciljne ravnine u Monaku, udario u zid te nastavio kliziti prema Sainte Devoteu gdje je još jednom udario u ogradu i dobro oštetio svoj bolid.

“Kevinovi incidenti su uglavnom oštetili dijelove s vijcima, dok Jolyonov incident znači da ćemo u Montrealu koristiti novu šasiju – R.S.16-04”, rekao je tehnički direktor za šasiju Nick Chester. “Bolid je prilično snažno iskosa udario u ogradu što je oštetilo prednji dio šasije, a s obzirom na to da imamo novu šasiju na raspolaganju, uvest ćemo je u uporabu.”

Palmer je objasnio što je pošlo po zlu na startno-ciljnoj ravnini u Monaku:

“Pogledali smo podatke te se čini da je prianjanje bilo slabije kada sam prešao na bijele linije pješačkog prijelaza, zbog čega su mi kotači proklizali dok sam nastojao ubrzati. Bolid je otišao u stranu te sam pokupio barijere. Jednostavno sam bio na krivom mjestu u krivo vrijeme. Imao sam modricu na stopalu, tako da je patio samo moj ego i moj bolid.”

“Bio sam u Enstoneu kako bih proveo malo vremena u simulatoru, ali i pomogao oko izrade nove šasije… Zahvalan sam za sav trud na stazi, u Enstoneu i Viryju.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
delman94

Palmer trenutno najgori vozac na gridu.Barem meni.

Sheldon

Slažem se, ništa posebno

modesto

izgledaju kao jordan

Related Posts