Merhi: Honda je napredovala više od McLarena

Bivši vozač Manora, Roberto Merhi, vjeruje da je Honda više napredovala sa svojom pogonskom jedinicom nego što je McLaren napredovao sa svojom MP4-31 šasijom.

Problemi japanskog proizvođača su svima već više-manje poznati, ali dvojbe postoje oko performansi šasije iako momčad iz Wokinga tvrdi kako su šasije dizajnera Petera Prodromoua bile među tri najbolje šasije grida.

Trkaći direktor britanske momčadi, Eric Boullier, je tako tvrdio kako njegova momčad može pobijediti Ferrari u Kneževini zbog superiornosti svoje šasije. I Fernando Alonso i Jenson Button uspjeli su osvojiti bodove u utrci, ali Francuz nije bio zadovoljan s krajnjim performansama bolida.

“Mislim da je Honda napredovala više nego sam očekivao. Izgleda kako imaju stabilnu top brzinu ove godine, ali šasija bolida nedostaje. U Monaku nije toliki naglasak na motoru i mogli ste vidjeti dobru šasiju Toro Rossa,” rekao je Merhi.

“Mislim da McLarenu još nedostaje 20 posto u polju motora i 20 posto u polju šasije. Fernando je završio peti, ali to je bilo zbog strategije, a ne zbog bolida. Motor se popravio ove godine, ali šasija nije napravila isti korak,” zaključio je mladi Španjolac.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Dani

Dečko očito zna koliko je dobra bila šasija , a koliko motor prošle godine. A pogotovo zna koliko je tko napredovao ove godine. Uostalom mislim da je lakše izvući dodatnih 20% iz lošeg motora, nego dodatnih 20% iz dobre šasije. Ili sam si nešto umislio?

El Matador

Odkud mu to da mi je znat..a mozda mu je to Fernando rekao…

iceman258

Kao da mu je Jacques Villenevue učitelj. Očiti da ovo ni Alonso ni Button još nisu dokučili. Sad im je sve jasno

fap

E kad to kaze jedna takva velicina koji je stigo cak do Manora i to verovatno zbog svojih sponzora onda bi trebalo ozbiljno da se zamisle u Mclarenu ali i ostalim timovima da mu bar ponude posao .Momak je prepametan bas me cudi sto nije vise u F1

Alonso1983

znači jedan dečko koji je vozio F1 bolid nije mjerodavan i ne zna procijeniti što je i kako je a ti koji tipkaš po tipkovnici znaš bolje od njega? naravno…. Btw.. pogledaj Red Bull kako se pokaže odlična šasija na ulicama Monte carla ili Singapura … mađarske itd. A di je McLaren s svojom šasijom? uđe u krug osvajača bodova jer odustane nekoliko bolida koji bi bili ispred da nije bili kako je bilo sa (Kimijem i Maxom) Znači dohvatili bi 7 mjesto i to na osnovu strategije i nemogućnost pretjecanja ovih bolida koji su bili iza Alonsa. A svi… Read more »

override667

Nemoj tako momak.. Ipak je ta šasija čudo u rangu RBa..

cenki95

šasija u rangu RB-a, motor između Mercedesa i Ferrarija, a onda mora da nešto ne valja sa vozačima 😀

AlonsoForever

Ne zna on šta priča 🙂 ali doslovno.
I ovo ga je baš osuo: “Mislim da McLarenu još nedostaje 20 posto u polju motora i 20 posto u polju šasije.” …kako svugdje po 20%,a,kako kaže,Honda je bolji posao napravila xD
Njega uopšte ne gledam ko nekog važnog u svijetu sporta. Kao ni Jacq-a Villeneuve-a.

Chronosus

Ne da ne zna što priča, nego priča što je bilo očito iz zadnje dvije utrke. Postigli su iste rezultate u kvalifikacijama i u Barceloni i u Monacu iako u Monacu više dolazi do izražaja šasija, a u Barceloni motor.

Related Posts