Ferrari zadovoljan Raikkonenom, ali još uvijek ne razmišljaju o vozačkoj postavi

Kimi Raikkonen se nalazi u sličnoj situaciji poput Jensona Buttona, oba veterana su prošle godine produljili svoje aktualne ugovore, ali na samo jednu sezonu. To znači da bez trenutnog ostaju krajem ove godine, a o mogućim produljenjima, promjenama ekipa ili odlascima iz sporta se piše već neko vrijeme.

Kao Raikkonenove zamjene se spominju Haasov Romain Grosjean i Force Indijin vozač Sergio Perez. Ipak, Finac pokazuje bitno bolju formu ove sezone te zasad ima 15 bodova manje od svog timskog kolege Sebastiana Vettela. U ovo vrijeme prošle godine taj je zaostatak bio više nego tri puta veći – 48 bodova. Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene je zadovoljan svjetskim prvakom iz 2007., ali dodaje da u momčadi još uvijek ne razmišljaju o Vettelovom momčadskom kolegi za 2017.

“Kimi je ponovno u formi te je potpuno koncentriran na svoj posao. Nedjeljama je pokazivao da je dobar timski kolega Sebastianu.”

“Ako pogledate Kimija, u određenom sektoru je bio brži vozač momčadi u jednom trenutku. On radi svoj posao. Mi gledamo, nismo u žurbi i moram reći da niti on nije u žurbi.”

Talijan je dodao još jednu stvar, a to je da prioritet momčadi ne bi trebala biti vozačka postava, već vlastite performanse jer Scuderia nakon osam utrka još nije zabilježila pobjedu.

“Prerano je govoriti o sljedećoj sezoni jer je broj pobjeda koje imamo još uvijek nula. Dug je put pred nama.”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
katic7

Perez u ferrari, Kimi nakon onakve prosle dvi godine nije zasluzija ni bit na gridu s ferrarijem. Bojin se da ce na kraju ispast ka Massa za Alonsa, nece bit sposoban uzimat bodove najvecim rivalima vozaca broj 1.

zox

Ferrari ima lošu taktiku, i to na štetu Kimiju… Nekoliko puta u kvalifikacijama su ga pustili samo jednom na stazu, dok je Seb iša dva puta…

Deni035

A zašto nebi bili zadovoljni, vozi na nivou, ima osječaj za čuvanje guma i kad zjbu taktiku on to nekako kompenzira i opet je blizu Vet, redovno osvaja bodove za tim, odličan je timski igrač, odlične odnose ima sa drugim vozačem, a opet ne kopromitira borbu za naslov , .. mislim ne kolje se za svaki bod da bi na kraju oba završili 4-5 zbog razvodnjavanja bodova.
Ja iskreno neznam tko bi mogao biti njegova zamjena, svaki mlađi vozač, naravno željan dokazivanja bi narušio odnose u timu, a opet bi jedan bio iza drugog nemogu oba biti 1

_Ferrari_

Kimi je idealan partner za Seba. Kako kaže Parni valjak: Ma pusti nek traje…

dFixxx3r

loše koncipiran naslov teksta. izbaciti ALI

sf16-h

baš sam i ja to mislio kako nešto ne štima s naslovom 😀

Related Posts