Vozački odabir guma za VN Kanade

Objavljen je odabir guma pojedinog vozača za nadolazeću utrku za VN Kanade. Na utrci su dostupne tri mješavine gume: soft, supersoft ultrasoft.

Svi vozači za utrku u Montrealu preferiraju ultra mekanu gumu pa je Haas tako odabrao čak deset setova najmekše komponente. Uz to Haas se, kao i Renault, odlučio ne odabrati super mekanu gumu.

Vozači unutar momčadi su se odlučili za isti broj setova, osim vozača Williamsa koji imaju između sebe imaju nešto drugačiji odabir.

Od tri najbrže momčadi grida, Red Bull se odlučio za najveći broj softa. Tako će na raspolaganju imati četiri seta mekanih, dva super mekanih i sedam setova ultra mekanih guma. Mercedes i Ferrari odabrali su po tri seta softa, ali ostatak odabira se razlikuje. Mercedes se odlučio za set ultrasofta više pa tako imaju osam setova te dva seta supersofta. Ferrari je odabrao tri seta supersofta i sedam setova ultrasofta.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
prosti

…lewis je bio ugodno iznenađen stanjem ultrasofta u monacu, to je ipak drukčija trka od kanade….ali čak 10 setova su rezervirali haas-ovci…naspram McL, očito da zadnje navedeni žderu gume k’o merci prije par godina…

sf16-h

već mi zbilja ide na živce ovo sve s tri komponente guma i praćenje osobina svake gume na svakoj utrci, broj setova, praćenje strategije i tak dalje… stalno se zanovjeta kak se skreće fokus s vozača, a s druge strane se pozdravljala ova odluka s 3 komponente guma po utrci, a samo komplicira stvari

joshuazg04

Fu..cking test guma usr…g Pirellia, a ne F1..

Related Posts