Renault produljio ugovor s Red Bullom i potpisao novi s Toro Rossom

Red Bull Racing je produljio svoj ugovor s Renaultom te će francuski proizvođač svojim pogonskim jedinicama opskrbljivati austrijsku momčad do kraja 2018. U cijelu priču je uključena i njihova sestrinska momčad Toro Rosso koja ove godine nastupa s prošlogodišnjom specifikacijom Ferrarijevih pogonskih sustava.

Red Bull je dugi niz godina koristio motore svog trenutnog dobavljača, ali nakon nešto slabijih performansi francuskih pogonskih jedinica, vodstvo bivših četverostrukih svjetskih prvaka je žestoko kritiziralo svoje partnere pa se činilo da su prošle godine ostali bez pogona za 2016. Dvije strane su ipak pronašle zajednički jezik, a to je nastavak suradnje ove sezone pod imenom TAG Heuer. Momčad Toro Rossa se također žalila i pregovarala oko boljeg motora, ali su si za razliku od Red Bulla uspjeli osigurati posljednju prošlogodišnju specifikaciju Ferrarijeve pogonske jedinice. S obzirom na to da se razvoj od sljedeće godine potpuno odmrzava, a da Renault radi odličan posao s ovogodišnjim motorom, odluka Toro Rossa o prelasku na Renault nije iznenađujuća.

“Oduševljeni smo što produljujemo naše partnerstvo koje se s vremenom pokazalo dosta uspješnim”, rekao je šef Red Bulla Christian Horner. “Nakon rekonstrukcije u Renaultu, napravljen je očit napredak zbog čega je bilo logično nastaviti s TAG Heuer označenim motorom.”

Jerome Stoll, predsjednik Renault Sporta, tvrdi da ova odluka samo pokazuje koliku vjeru on ima u svoju tvorničku momčad u budućnosti.

“Drago nam je što možemo surađivati s dvije tako jake momčadi kao što su Red Bull Racing i Scuderia Toro Rosso. To što imamo kompetitivne partnere pokazuje samopouzdanje koje obje strane imaju po pitanju poboljšane Renaultove pogonske jedinice i naše organizacije kao cjeline.”

Toro Rosso će također dobivati trenutnu specifikaciju pogonskih jedinica, a ugovor i jednoj i drugoj momčadi dozvoljava da Renaultovu pogonsku jedinicu brendiraju po svojoj želji.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Vendetta

Samo četiri motora Mercedes,Ferrari i Renault i sad Honda dajte malo da vidimo BMW,WW,Ford i dr.

prosti

…to je to, renault je čekao …i dočekao….3 momčadi…bilo bi bolje i williamsu da se vrati

iceman258

Wow! Dobra vijest

Culum

Zdravo,dolazim u miru 🙂 ,kisa je u Monaku!

MJ512

Samo da ne startaju pod safety carom i mislim da nas čeka show na startu. 🙂

MJ512

Po meni je cijela situacija završila manje više očekivano. Renault je svjestan da će im vjerojatno trebati još vremena da sa tvorničkom momčadi stignu do borbe za vrh, a RB i TR će dobiti dobre pogonske jedinice s time da će i kroz sezonu dobiti nove specifikacije. A plus još k tome ukida se i sustav tokena tako da vidim veliki potencijal u Renaultovoj pogonskoj jedinici za sljedeću sezonu. 🙂

loni

Kako se stvari brzo mijenjaju….
Neki su nedugo i predviđali povratak na “staro” 😉 ,
bit će bar koji novčić više u Renaultovoj kasici-prasici.

Tow Pie Pie

Ovo sa slobodnim brendiranjem mi se čini kao odličan potez!

ren_esp_89

mislim da je to reklamni mudar trik- “Daćemo vam najbolju specifikaciju ali moramo to i naplatiti” Zamislite kolika je sad reklama TAG Heuera!! pobjednik MV u RB TAG Heueru 😉 E sad opet zamislite koliko brendova želi da se isto tako nađe na TR-u.. Renault će to sve dobro naplatiti.. mudro rješenje obzirom da se moraju troškovi PU-a smanjiti.. za 2019. čak će samo 2 PU-a po vožaču biti dozvoljena (bez kazni)

ren_esp_89

mislio sam reći cijena PU-a, a napisao troškovi (za smanjenje)

Related Posts