Maldonado želi drugu šansu u Formuli 1

Nedostatak novca Maldonadovog glavnog sponzora, venezuelanske naftne kompanije PDVSA, značio je otpadanje iz Renaultove momčadi za 2017. pa je na njegovo mjesto uskočio Kevin Magnussen. Bivši Williamsov i Lotusov vozač nije imao najbolju reputaciju dok je svoju plaću zarađivao na stazama Formule 1; često je bio kritiziran zbog svojih incidenata i sudara, iako valja imati na umu da je dvije trećine njegovih odustajanja u utrkama tijekom posljednje dvije godine bilo uzrokovano kvarovima Lotusovog bolida. Isto tako, Pastor je imao velikih problema s praćenjem tempa svog tadašnjeg momčadskog kolege Romaina Grosjeana u godinama koje su proveli kao momčadski kolege.

Postoje priče da 31-godišnji Pastor pregovara s nekoliko momčadi za 2017., a i on sam vjeruje da ima šansu jer nekoliko vozača ostaje bez ugovora ove sezone.

“Stvarno želim svoju drugu priliku jer i dalje smatram da imamo puno toga za napraviti u Formuli 1”, rekao je Maldonado za Autosport. “Moj plan je povratak u Formulu 1. Nije bilo toliko loše ostati izvan sporta jednu godinu, to mi je dalo vremena za razmišljanje. Započeli smo razgovore s momčadima i pokušavamo pregovarati za sljedeću godinu. Nisam početnik koji treba ponovno krenuti od nule. Nakon pet godina u Formuli 1, osjećam da mogu napraviti vrlo dobar posao.”

Maldonado tvrdi da nikada nije imao bolid s kojim bi mogao pokazati svoj talent.

“Nikada nisam imao bolid s kojim bih mogao pokazati svoj talent. Kada sam bio u Williamsu, pobijedili smo i 2012. je bila dobra sezona. Ali ostale dvije sezone nisu bile tako dobre. I u Lotusu je uglavnom bilo isto – nikada nisam imao šansu biti na dobrom nivou. Želio bih dobar bolid, možda ne najbolji, ali bolid koji mi dozvoljava pokazati svoj potencijal i s kojim redovito mogu osvajati bodove”, rekao je Pastor.

25 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Groff

Dobar je Pastor.
A kaj se nestašnosti tiče, jel se netko sjeća Antônia Pizzonie?

otto

Za Palmera i još nekolicinu zalutalih u F1 Pastor je zakon i tek je sad,kad ga nema,vidljivo da su njegove pizdarije bile mlaka voda u odnosu na ove mudovite genijalce.

F12013

Maldonado je super lik, uvijek realnih i korektnih izjava. Često je bio žrtva sudaca i malo preokrutnih kazni, ali ponekad više zbog svoje reputacije, nego zbog samog čina na stazi. Brzinu ima i talent, ali možda mu fali mjere ponekad. Španjolska 2012 je dokaz, ali malo je bilo takvih dana…
Super mi je za gledati njegove vožnje uvijek na rubu, ali mislim da kad bi se svatko od nas stavio u poziciju šefa jedne velike momčadi F1, ne bi ga uzeli pod okrilje…
U ovom slučaju statistika pokazuje previše…

Pero_Zdero

Šta jel nije imao 5 šansi? 2011-2015
I bolji od njega nisu imali toliko.

dux

Drugu priliku za još neprilika na stazi 🙂

prosti

…pa i Perez je redovito radio krš i vozio “na mišiće”, a vidi ga sad…k’o bubica….pastor je tip sa stavom i sve što kaže ima težinu….ja bih ga volio vidjeti ponovno…

avalon

fala kuru da postoji neko ko je shvatija da pastor ima stav , gard i da ne priča pi*arije . mišljenja sam da su mu sve izjave koje sam pročita imale puno razboritosti , realnosti . jedan je od rijetkih koji se nikad nije žalija na kolege . radi lošeg imiđa kod sudaca kažnjavan je i za najmanju pi*ariju , a ovde su ga ismijavali i zbog kazni prebrze vožne kroz boxove . je li ko ismijava tako uporno grosjeana zbog 2012. , pereza zbog one sezone u McL , LH zbog 2011. kad je malo falilo da vozači ne… Read more »

AlonsoForever

Skroman je,nema šta 😀 Ali ja se samo nadam da je DOOOBRO razmislio o svojim postupcima na stazi šta je radio,i da to više neće ponoviti. Respectiram mu pobjedu 2012 u Španiji,podnio je pritisak protiv mog idola,nema šta,kapa dolje,iskoristio je što mu se ponudilo 🙂
Niije on loš vozač,dapače,usudio bih se reć,čak žilaviji i od Masse,borbeniji od Masse,možda i Pereza,u rangu sa Hulkenbergom ili čak Bottasom. Samo mu se treba dati OVAKAV jak Williams kao što voze Massa i Bottas,pa da vidimo njegov potencijal.

modesto

lupao se i erkson,i verstapen i svi ali maldinado je luzer za mnopge ovdje na portalu,on jeagresivan vozač i takvi ga poštujem ,pa tko nije bio prljav vozač,i lewis je jučer riciarda skoro u ogradu nekidan se sudario s nicom i šta iako sm lewisov fan ,izgleda da je on kriv u sve mu a drugi su sveci,a šumaher šta je radiou adelaide i jerezu ili hungaroringu barichelu

kreso

Zaboravio si sennu..

avalon

ponovija ono šta je davno prije njega senna uradija prostu u estorilu . još bi razumija da ovo piše neki recimo “rookie” fan F 1 ali kad to napiše neko ko uglavnom živi u prošlosti F 1 onda …

Hurin

Malo veliko slovo, malo zarez, malo točka, malo red riječi u rečenici, da te bolje razumijemo. 😉

Sunmejker

Ti se prijavi na MMA, hlupaj se sa onim bolesnicima, nisi ti za F1 :D.

MJ512

“Stvarno želim svoju drugu priliku jer i dalje smatram da imamo puno toga za napraviti u Formuli 1”, rekao je Maldonado za Autosport.” Odmah me podsjetilo na nered koji je znao napraviti 😀

avalon

kad je to zadnji “nered” napravija pastor ? ako ne odgovoriš ti možda odgovori neko od ovij 11 koji se slažu sa tobom 😉

Luka Tunjić

Nije bitno kada je napravio zadnji nered, istina je da je napravio malo “nereda” u Formuli. Ali opet, koji vozač nije? Fingers up, Pastor.

MJ512

Avalone da li se sjećaš da smo već o tome raspravljali na jednome članku otprilike dan ili dva prije nego je potvrđeno da neće nastupati u F1 u ovoj sezoni? Inače moj komentar je bio šala na Maldonadov račun. Znam da je Maldonado imao svojih greški, ali i da ima dosta greški koje su mu pripisane, a da zapravo nije bio kriv. Također smatram da ako u F1 ima mjesta za npr. Haryanta da bi trebalo biti mjesta i za Maldonada. Ali isto tako nešto znači da ga Renault nije htio zadržati kada su kupili Lotus. Koliko se sjećam nereda… Read more »

avalon

imam običaj secirat/provjeravat istine koje mi neko napiše u odgovoru na komentar pa …. 2015. u bahreinu se PM zabija u massu u 4. zavoju ( kako si precizan !!!!! ) čime je rezultiralo to zabijanje ? odustajanjem obojice ka šta je rezultiralo zabijanje LH u NR u španjolskoj prije 15ak dana ? ili je to bija kontakt ka kvyat Vs seb u kini kad su oba završila trku ? ako me izvor informacija ne vara u bahreinu uprkos “brutalnom” zabijanju PM u FM oba su završila trku , niko nije kažnjen . znači 1. primjer ti je za kur… Read more »

F12013

Zlobnici bi rekli da Pastor Maldonado ima prave inicijale dosljedne svog imena…
U PM…

MJ512

Ti si mi napisao da ti navedem kada je Maldonado napravio nered i ja sam to napisao. A ako za tebe nered na stazi ne podrazumijeva oštećivanje svojega i tuđih bolida, onda ne znam. Ne znam zbog čega tvrdiš da pljujem po Maldonadu i da ga želim kako si ti rekao nakititi sranjima, ali ok. Inače Sky Sports je napravio analizu o svim incidentima koje sam gore naveo, pa provjeri tko je za što kriv. Ista analiza se odnosi i na incidente koji su mu pripisani, a da nije kriv za njih. Lotus je u svojemu priopćenju vezanom za Belgiju… Read more »

avalon

…”ako npr. Haryanto zaslužuje mjesto u F1 da ga onda zaslužuje i Maldonado koji je sigurno bolji od njega. Ali očito da taj dio nisi želio secirati. Isto tako nisi secirao dio o tome da Renault nije želio zadržati Maldonada, iako je imao šansu za to. Isto tako nisi secirao dio gdje sam rekao da Maldonado ima talenta jer da ga nema ne bi vozio za Williams i Lotus, ali to ti valjda ne odgovara” tu se nije imalo šta secirat/provjeravat . kako mogu provjeravat zašto je renault odusta od pastora ? možda ti možeš , a ja se ne… Read more »

FerrariHR

Uff,koje bojno polje vas dvojice. Jače nego u Monaku. U PM..

MJ512

Avalone ja sam svoje mišljenje iznio. U svojem komentaru želiš prikazati kao da ja namjerno govorim nešto protiv Maldonada, a uredno si izostavio da sam rekao da ima talenta i da zaslužuje mjesto u F1. Ali si zato napisao da sam “nakitija Pastora sranjima kroz 2015.”, iako su ti svi primjeri koje sam ti dao navedeni i u Sky Sportovoj analizi kao Pastorove greške. Onda ga valjda i oni žele nakititi iako je u toj analizi rečeno i nabrojano za koje je greške kriv, a za koje nije iako su mu pripisane kroz 2015. (od strane sudaca, drugih novinara, navijača,…).… Read more »

avalon

MJ512 … samo jedna stvar . sky je u pastorove greške ( valjda jer si “vođen” njihovom analizom pa si i to uvrstija među navedene ) “upisa ” i singapur i kontakt sa buttonom no je*eno je kad “razmišljaš tuđom glavom” pošto je sam button jasno izjavija “JA SAM SE ZABIO U NJEGA pa bi mogli reći da je to bila MOJA POGREŠKA , ali on nije ubrzao na izlasku iz zavoja – jako čudno.” naravno , više zna i bolje može procjenit sky sport nego neposredni učesnik u zabijanju . btw , za taj potez button nije “popija” kaznu… Read more »

MJ512

Ja sam svoje iznio i mislim da je sve jasno što se tiče mojega mišljenja. Dakle Pastor ima svojih greški, ali ima i greški koje su mu pripisane, a da nije bio kriv. Na Skyu su situaciju s Buttonom analizirali i rekli da Maldonado jednostavno nije ubrzao kao što se to na tom dijelu staze radi. Za to se može reći da su obojica djelomično krivi jer kao što si ti naveo da je Button rekao: Ja sam se zabio u njega pa bi mogli reći da je to bila moja pogreška , ali ON NIJE UBRZAO NA IZLASKU IZ… Read more »

Related Posts