Lauda: Zabrinut sam zbog pouzdanosti naših motora

Mercedesovi šefovi, Niki Lauda i Toto Wolff, kažu kako je trenutni prioritet njihove momčadi riješiti probleme pouzdanosti bolida.

I dok je Nico Rosberg dominirao na stazi u Sočiju, njegov momčadski kolega Lewis Hamilton je pretrpio isti kvar kao i u Kini. No, tu nije bio kraj pa je Britanac i tijekom utrke morao biti oprezan jer je imao problema s pritiskom vode u motoru. Sve je to potaknulo da određene teorije zavjere isplivaju na površinu.

Wolff je objasnio kako su radi popravka morali organizirati privatan let, a pripomogao je i Bernie Ecclestone.

Međutim, Auto Motor und Sport prenosi kako je još jedan privatan avion poletio iz Sočija. Riječ je o Nikiju Laudi koji se navodno odmah iz Rusije zaputio u Brackley kako bi se u tvornici što prije riješili bilo kakvi problemi s motorom.

“Zabrinut sam zbog pouzdanosti naših motora, ali vjerujem da će naši ljudi to riješiti. Što čovjek napravi, isto tako može popraviti,” rekao je Lauda,

Međutim, Wolff kaže kako nema mjesta za paniku jer problemi su samo posljedica toga što je Mercedes zbog svojih rivala morao jače pritiskati.

“Što se duže pravila ne mijenjaju, to je teže pronaći koju konjsku snagu. Svog čovjeka za motore, Andyja Cowella, zovemo Gospodin Performanse. Uvijek želi izvući iz motora što više. Međutim, možda ćemo morati napraviti mali korak natrag i osigurati vozačima da imaju bolid s kojim će moći otići do cilja,” rekao je Wolff.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Dani

Deda ne trkeljaj. Samo jedan bolid pogonjen mercedesom ima problema, a to se lako riješi. Samo da li se želi ili se čeka još malo.

F12013

Zbog Mercedesa samo privatni avioni lete….hehe
Ovo je također znak da oprez zbog Ferrarija postoji, pokrivaju njihove strategije baš kao i u nekim utrkama dosad…Teško je reći jesu li oni pokrili Ferrarijevo korištenje tokena za Rusiju, jer takve se stvari planiraju puno prije, ali je indikativno sigurno…

override667

Sto samo govori da prosle dvije sezone motor nije bio na jacim testovima tokom utrka i da se Ferrari ( premda imaju ne bas bajan ulazak u sezonu) dosta priblizio cim Mece moraju jace vrtit motor.. Al ce kao vjerojatno i Ferrari rijesit probleme koji im dolaze..

mm

Probleme ima samo Hamiltonov Mercedes,ovaj drugi je za sada bez kvarova.

mm

Mene brine samo kad će Vettel odraditi jednu čistu utrku,,ništa drugo!!!

Related Posts