Haryanto nije siguran da će zadržati mjesto u Manoru

Rio Haryanto je progovorio o svom vozačkom mjestu u Manoru te je izjavio kako želi ostati u momčadi do kraja sezone. Međutim, nije mogao potvrditi kako će se to zaista i dogoditi.

Iako iza sebe ima podršku vlade Indonezije te je i jako popularan u svojoj državi, javljaju se glasine kako je prvi indonezijski vozač u Formuli 1 plaćen samo da vozi do polovice sezone.

Haryantov menadžer je u veljači izjavio kako će Rio ostati u momčadi cijelu sezonu, međutim nove glasine kruže kako vozačko mjesto nije zagarantirano.

“Stvarno se nadam da će odraditi cijelu sezonu do kraja i da neće morati stati nakon prve polovice,” rekao je nedavno Haryantov momčadski kolega, Pascal Wehrlein.

U intervjuu za službenu stranicu Formule 1, Haryanto nije želio govoriti o svojem vozačkom mjestu koje praktički ovisi o kampanji prikupljanja novca indonezijske vlade.

“Nemam odgovora na to pitanje. Želim ostati i završiti sezonu ovdje,” rekao je Rio.

No, Haryanto je rekao kako si barem može dati priliku da umanji predsezonske najave kako će ga Wehrlein uništiti.

“On je budući Mercedesov vozač i kada nisam daleko od njegovog vremena, to je fantastično za mene,” dodao je Haryanto.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
alfa707

Po meni je sramotno što mnogi vozači moraju plaćat momčadi da vozi u f1. To je paradoks!!!
Zar ne bi momčadi trebale plaćat vozaće zbog njihovih sposobnosti? Danas se to dijeli na dve opcije:bogati,koji plaćaju svoje vozaće i oni usputni(siromašni)kojim ekipa plaća da bi neki njihov nećak vozio u f1. Na taj način ti usputni nikad neće uspjet

Related Posts