Arrivabene smatra da je Ferrari i dalje u borbi za naslov

Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene smatra da je njegova momčad i dalje u borbi za naslov svjetskog prvaka. Kada je riječ o stanju u oba prvenstva, Kimi Raikkonen ima zaostatak od 57 bodova u odnosu na vodećeg Nicu Rosberga, dok on kod Sebastiana Vettela iznosi 67 bodova. Mercedes je u konstruktorskom prvenstvu već izgradio solidnu prednost od 81 boda u odnosu na Ferrari, koji nema ni polovicu bodova osvojenih od strane aktualnih svjetskih prvaka.

Pouzdanost SF16-H je bila veliki problem pa je Ferrari samo jednom s oba vozača došao do cilja, a od tri slučaja kada se to nije dogodilo, samo jednom je krivac bio incident u koji je bio uključen jedan od njihovih vozača.

“Ne predajemo se u prvenstvu. Momčad neće odustati te ćemo svu energiju od ovog trenutka usmjeriti na sljedećih 17 utrka. Ako slavimo na 12 utrka, oni mogu pobijediti ostalih pet i možemo se boriti. Nije gotovo.”

Ferrari je najveći zaostatak ove sezone imao upravo na posljednjoj utrci, ali Arrivabene kaže da je stvar staze koja nije odgovarala Ferrariju.

“Nisam iznenađen rezultatima na ovoj stazi, očekivali smo to, ali ne želim da se ponovi. Vjerujem da možemo biti puno bolji od onog što smo pokazali dosad, i to zbog karakteristika staza koje dolaze. Potrošeni tokeni će više pomoći od Španjolske nadalje nego što je to bio slučaj sa stazom u Rusiji.”

Talijan je priznao da su probleme izazvale i neke ljudske pogreške, ali se isto tako nada da je lošoj sreći došao kraj.

“Nismo momčad koja voli lako pobjeđivati, tražimo veliki izazov. Ono što se dogodilo je dio trkaće priče. Ne mislim da se stvari mogu objasniti lošom srećom – to su uglavnom ljudske pogreške. Ovakve vrste problema volim imati sada, a ne kasnije u sezoni. Međutim, trebamo se pobrinuti da se više ne ponove.”

18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Sigurno je da ce jednom Mercedes pasti, ali ja sumnjam da ce ih sa trona skinuti i jedna momcad sa Ferrarijevim motorom.

kimi car

Teoretski DA!Ali ,realno,šanse za osvajanje prvenstva su minimalne.Sviđa mi se pozitivan stav i sportsko držanje ,no,trebalo bi biti zadovoljan s nekoliko pobjeda ove sezone i činjenicom da se do kraja sezone može približiti ili sustići u potpunosti mercedes.To bi već bilo nešto objektivnije razmišljanje.

aprenrecaj

poceo i on bulazniti …..

banemclaren

LEGENDA JE REKAO AKO DOBIJEMO 12 UTRKA….
HAHAHA

mm

Šta je krivo rekao?! Rekao je AKO dobijemo!

hrcfaca

Teoretski jesu, ali u praksi bojim se da nisu. Iako bi bilo odlično za prvenstvo da se netko ubaci u borbu sa Mečkama.

FerrariHR

Govori ka pravi šef. Boomerang je dobro primjetio da mora motivirat momčad. Al opet će neki ovo iskoristit za podrugivanje.

fap

Dobro da nije rekao da se okrecu sledecoj sezoni,ali ako ovako nastave verovatno nas ceka i ta izjava,ali salu na stranu nek samo oni pritiskaju.Nekako mi bez Vettela i Hamiltona u vrhu dosadne trke,Rozberg ode a Raikonen pa ne radi nista posebno

mm

Nije sve samo Ferrari kriv,krivim Kimija i Vetteal za neke situacije,pogotovo Kimija koji usprkos simaptiji koju imama prema njemu mora napustiti Ferrari!!Bio je članak u talijanskim novinama da je Ferrari pogriješio sa Kimijem.

kimi car

Čudne li neke simpatije? Svaki komentar samo ponavljaš kako Kimija treba potjerati ?Ne dao Bog nikome takve “simpatije”

mm

daj odrasti i shvati o čemu ja govorim,zato što mi je simpatičan i drag zato ima pravo griješiti dok god vozi za Ferrari?! Jesi bistar,ja sam realan i objektivan,a tvoj komentar je balav.Na kraju krajeva nisam jedini koji tako misli!! Obrati se drugima mene se okani..

kimi car

O tvojoj bistrini sve govori tvoja “želja” da javno komentiraš (uglanom negativno) ,da ti lijepo piše da postoje opcije ocjene komentara kao i replike.Tvoj komentar čitam i ja ,kao i obrnuto,dakle,ako već javno komentiraš shvati da možeš dobiti i drugačije mišljenje kao odgovor 🙂 Toliko o “balavosti” 🙂 U tvome komentaru stoji kako Kimi “MORA” da napusti ferrari …itd pa stoga i moja replika,ne mora,nego mora ispoštovati potpisani ugovor koji je do kraja tekuće sezone.Tvoje “želje” i mišljenja sličnih “simpatizera” nisu i stav i mišljenje svih,dečec 🙂

kimi car

btw. imaš 16 negativnih ocjena na komentar o kojemu pričamo? Pametnom dosta 🙂

mm

obožavam pametnjakoviće,čuj DEČEC,moj komentar je sročen na način koji nije nikoga vrijeđao,dao sam svoje mišljenje i mišljenje ljudi koji nešto znače u tom sportu,i naravno čitajući talijanske novine došao sam i sam do sasvim normalnog zaključka da Kimiju nije mjesto više u Ferrariju,a to što tebe balavca brije emocija i simpatija(vidljivo po tvom nicku)prema Kimiju to me ni najmanje ne zanima!Ako ga obožavaš ne znači da moraš držati njegovu stranu makar to bilo krivo. Ti si još balavac čim imaš idola za kojega netko drugi nesmije dati komentar koji eto njemu nije po volji! Daj odrasti..i ne gledaj druge kako… Read more »

joshuazg04

Čovjek je zakon…….

Boomerang

Maurizio mora motivirat svoju momčad i nije za očekivat bilo kakvu drugu izjavu. S druge strane na stazi kao što je Sochi gdje su pogonske jedinice došle više do izražaja pokazalo se očitim da SF ima puno posla i na tom polju. Mercedes ima također velikih problema s pouzdanošću pa mi se čini da će Ferrari prije ili kasnije profitirati na račun tehničkih problema drugih. Što se tiče prvenstva, nažalost, još nisu na toj razini i to nam je svima jasno, osim ako nas ne nose slijepe emocije odanosti Ferrariju. Kada sve zbrojim i oduzmem brine me jedna stvar a… Read more »

Mr.Spaceguy

Preveliki zalogaj ste si zadali. Od prošlogodišnjih tri pobjeda do ovogodišnjega naslova. Prvo trebate pobjediti, pa onda dostići prošlogodišnji uspjeh. Pa tek onda imati nekakve nade za naslov. A dok vi postignete nešto od ovoga gore navedenoga, Mercedes će več imati barem 7-8 pobjeda na kontu.

F12013

Uz vas sam dečki i stvari se hoće promijenit…Bolid i motor imaju puno potencijala, a dosad je mogla biti već i pobjeda i dvostruko više bodova. Ali realnost je takva kakva je i treba se samo borit… Kimi je u solidnoj formi, a Vettel je gladan pobjeda i utrka, jer mu je oboje izmaklo ove sezone za dlaku…Dolazi europski dio sezone i prave staze i s novim aero paketom od ŠPA pobjede su nadam se realnost…
Forza Ferrari…

Related Posts