Vandoorne zadovoljan svojim prvim kvalifikacijama u Formuli 1

McLarenov rezervni vozač Stoffel Vandoorne je imao nešto teži početak svog prvog grand prix vikenda u kojem mijenja Fernanda Alonsa, ali je postepeno učio i popravljao svoje performanse te je vrlo dobrom vožnjom u današnjim kvalifikacijama ostvario 12. mjesto, dvije pozicije iznad timskog kolege i svjetskog prvaka Jensona Buttona.

“Ne mogu se baš požaliti na svoje kvalifikacije. Nisam znao što očekivati kada sam prvi puta uskočio u kvalifikacije, ali imao sam dobar osjećaj od jučerašnjeg drugog slobodnog treninga. Današnji trening je bio malo slabiji, ali sve u svemu smo uspjeli odvoziti nešto krugova te sam se dobro osjećao u bolidu. Poslijepodne smo više-manje potpuno iskoristili svoje šanse.”

Podatak o boljem vremenu od Jensona Buttona nije mala stvar, ali Belgijac se ne da zanijeti današnjim rezultatom.

“Dobiti Jensona je možda bilo malo iznenađujuće, ali nakon slobodnih treninga sam znao da sam mu jako blizu. Mislim da mogu biti prilično sretan svojim prvim kvalifikacijama.”

Što se tiče pritiska kojem su vozači izloženi u novom kvalifikacijskom formatu, Stoffel kaže:

“Kada imate samo jedan krug za prolazak u Q2, to očigledno stavlja pritisak na vozača. Međutim, danas sam imao dobar krug iako uvijek postoje neke stvarčice koje mogu poboljšati. Da sam imao još jednu šansu, možda bih odradio bolji posao, ali isto je za sve.”

McLarenov vozač ne želi predviđati ishod sutrašnje utrke jer zna da na konačni rezultat utječe mnogo faktora.

“Puno je stvari koje treba analizirati prije sutrašnje utrke, poput različitih strategija, ali vjerujem da mogu odraditi dobar posao. Prerano je govoriti što će nam to donijeti. Vidjet ćemo sutra…”

Momčadski kolega Jenson Button će sutra startati dvije pozicije niže, odnosno odmah iza Vandoornea na startnom gridu.

“Nisam mislio da će brzina s drugog slobodnog treninga (3. mjesto) biti i danas ovdje prisutna jer smatram da drugi pojačaju svoje motora s petka na subotu, ali definitivno smo očekivali biti bliže trećoj kvalifikacijskoj rundi. Mislim da je s balansom iz Q1 postojala šansa za prolaskom u Q3. Tada smo joj bili dosta blizu.”

“Bolid je bio jako dobar cijelog vikenda. Imao sam pristojan balans, najviše sam se mučio s malo podupravljanja, ali bio sam dosta sretan. Međutim, u posljednjem krugu je bez ikakvog razloga bilo potpuno suprotno, veliko preupravljanje. Ne znam je li to do staze ili nečeg drugog”, zaključio je Button.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
RINDT JOCHEN 1970

nisam gledao kvalifikacije radio sam… …neka, neka mladosti, mladi lavovi napadaju ovi malo stariji se ne smiju opustiti…. tu su max, carlos, evo sad i steffel… moram pohvaliti i hulkenberga koji mi je poslije “mog” Vettela najdrazi vozac… zaista bi tog momka volio vidit u nekom boljem bolidu.. mislim da bi imao sta zs+a reci (mislim na hulkelberga)

Related Posts