Sauber opet kasni s plaćama

Ne prestaju financijske muke u Sauberu koji tako opet kasni s uplatom plaća za svojih 300 radnika u Švicarskoj.

Šefica momčadi, Monisha Kaltenborn, nije bila u Bahreinu proteklog vikenda jer je navodno bila zauzeta razgovorima s potencijalnim kupcima. Međutim, glasine, kako bi zbog financija Sauber mogao završiti svoju 23 godine dugu tradiciju u Formuli 1, su sve veće.

Podsjetimo, momčad iz Hinwila je već imala problema kada su kasnili s uplatom plaća za veljaču, a novine Neue Zurcher Zeitung tvrde kako situacija ništa nije bolja ni ovaj mjesec.

Glasnogovornik momčadi, Robert Hopoltseder, je potvrdio.

“Brige od prije nekoliko tjedana nisu riješene. Trenutno živimo od mjeseca do mjeseca.”

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Alfa je sjeme, jezgra, nucleus auto moto sporta u Italiji i šire. Iz Alfe je nastao i Ferrari. Svaki Talijan to osjeća kao dio svog indetiteta. Vidim da je i Marchione jako senzibiliran i motiviran da Cuore sportivo vrati u F1. Nadam se da će mu to uspjeti.

modesto

sauber sam uvijek volio upali su u probleme

MJ512

Nedavno sam čitao sličan članak kao što ga je objavio kolega vzdev u kojemu piše da bi se Alfa Romeo mogla vratiti u F1 kupnjom Saubera. Čak je bilo rečeno da je Red Bull prilikom pregovora sa Ferrarijem za kupnju njihovih pogonskih jedinica za 2016. imao priliku dobiti Ferrarijevu prošlogodišnju pogonsku jedinicu koja bi bila brendirana kao Alfina. Ali na kraju su postigli dogovor sa Renaultom i brendirali pogonsku jedinicu kao Tag Heuerovu. Tako da možemo biti sigurni da Alfa Romeo želi povratak u F1. Iskreno se nadam da će se to i dogoditi jer je Alfa jedan od povijesnih… Read more »

FerrariHR

Baš bi bilo ludo vidit Alfin bolid na gridu,ko zna..

MJ512

Mislim da je Marchionne ozbiljan u namjeri da to i ostvari. Alfa Romeo sa Ferrarijevom mašinerijom. Ne bi bilo loše. 😀

Rampante

Alfa je osvojila prva dva prvenstva u formuli 1!

MJ512

morenocro baš zbog toga bi i htio da se vrate. Alfa je povijesna marka i jedna od marki koje su imale ogroman utjecaj na razvoj automobilizma. A o njihovoj povijesti dovoljno govori i da je Scuderia Ferrari u svojim počecima bila Alfin trkači tim.

FerrariHR

Još jedna potvrda kako je F1 bezobrazno skup sport.Nisu nikako dobre vijesti za Sauber.

F12013

Šteta. Ponekad pomislim da je momčad iz Hinwila momčad iz Hrvatske, još jedna tvrtka u stečaju na vijestima. Ali postoje glasine da Marchione želi Alfu u F1 pa ako je to spas, zašto ne:)

Related Posts