Alonso će nakon 2017. znati koliko dugo ostaje u Formuli 1

Fernando Alonso je priznao da njegova budućnost u Formuli 1 ovisi o novom tehničkom pravilniku za 2017. Ta će godina ujedno biti i zadnja u trogodišnjem ugovoru koji Španjolac ima s McLaren Hondom, a ako se nova pravila ne pokažu dovoljno atraktivnima, to bi mogao značiti kraj bogate karijere jednog od najvećih vozača ovog sporta.

“Bolidi su manje spektakularni nego prije nekoliko godina. Vremena po krugovima su puno sporija, bolidi imaju 120 kg više nego prije sedam ili osam godina, zvuk se promijenio, Pirellijeve gume su promijenile utrke. Puno je čimbenika koji su utrkivanje učinili manje dramatičnim i mislim da se to nikome ne sviđa.”

Alonso će u posljednjoj godini aktualnog ugovora napuniti 36. godinu života, ali tvrdi da to ne predstavlja nikakav problem kod vožnje aktualnih bolida.

“Mislim da bi ove bolide mogli voziti i do vaše 50. godine. Izuzetno su nezahtjevni. Kada sam vozio stare bolide, na početku nisam mogao spavati par noći zbog bolova. Radili smo vremena 1:16, a sada je to 1:26 – prema tome, nije uopće zahtjevno.”

“Sljedeće godine ću znati koliko dugo ću ostati u Formuli 1 jer se bolidi drastično mijenjaju. Žele ih ubrzati, a to bi mogla biti prekretnica. Ako bolidi budu zabavni i ako Formula 1 ponovno bude Formula 1, to je onda atraktivno za bilo kojeg vozača”, zaključio je Alonso.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
matkoteo

Ako McLarenHonda napravi sljedece godine pobjednicki bolid ostat ce on jos dugo

AlonsoForever

itekaaaaaako.

kreso

Kad je Massa izjavio prije par mj.,da bolidi uopce nisu jednostavni za vozit..ja sam komentiro da mi se ne cini tako kad vidimo hrpu klinaca koji ih voze bez problema..i naravno pokupio sam hrpu minusa a eto sad vidimo da cak i “djedice” bi ih mogli vozit..

AlonsoForever

Nando moj 😀 sve je objasnio. Ali onakve F1 se više nikad nece ponoviti kao što su bile prije 7,8 i više godina…nažalost.

kobayashiF1

Kad su ga 2006 pitali moze li dostići Schumaherov rekord rekao je glatko ja neću toliko dugo vozit. Sad ga je teško odvojit od volana.. vratite vi nama prave bolide a za Alonsa cemo mi lako tu su neki novi klinci prije svih Verstapen!

Luka Tunjić

Verstappen Alonsu može biti testni vozač, barem kako stvari stoje u ovom trenutku.

modesto

p normalno da su sporiji sjeti se renaulta 2003 kad si vozio one brzine i kako su bili lagani a vidi ove traktore .f1 je izgubila puno .f1 više nitko neće da prati.alonso je u pravu zvuk a tek pirellijeve ćelave gume.užasno ne mogu gledat ovakvu f1 .alonso je sve rekao.

IceMan282

slazem se..samo ne bih zelio da vozaci pocnu odlazit radi pravila..to bi onda znacio krah..naravno zamijenit ce ih neki novi klinci..ali mislim da je ovo posljednje upozorenje FIA-i da stvari nisu dobre i da nesto treba mijenjati

Related Posts