Ricciardo: Motor je jedina Red Bullova briga

Red Bullov vozač Daniel Ricciardo vjeruje da su svi elementi novog jednosjeda na top razini, a jedina briga će ponovno biti pogonska jedinica, odnosno njena pouzdanost i konkurentnost. Austrijska momčad će još jednu sezonu koristiti Renaultov pogon, koji će u RB12 biti brendiran kao TAG Heuer.

“Neću misliti da možemo osvojiti naslov. To bilo pogrešno. Ako to bude funkcioniralo, odlično. Mislim da imamo platformu. Način na koji je momčad prošle godine razvila bolid je dokazao ne samo kvalitetu našeg osoblja, već i motivaciju i glad unutar momčadi. Nisam vidio nikoga tko je sumnjao ili nekoga tko je gubio motivaciju. Svi su i dalje gladni uspjeha. Nažalost, sada će stvari gotovo uvijek ovisiti o motoru kojeg imamo. Mehanički definitivno možemo konstruirati dobar bolid za 2016. Koliko će dobar biti motor? To je pitanje.”

Ricciardo se još jednom osvrnuo na tešku 2015. Australac je otkrio da si je nakon tri pobjede u 2014. postavio isti cilj za prošlu sezonu, ali je ubrzo shvatio da se to neće dogoditi.

“Kada je riječ o očekivanjima, nismo ispunili nijedno od njih, to je realnost. Nakon tri pobjede u 2014., u prošlu sezonu sam ušao razmišljajući ‘U redu, pobijedit ću najmanje tri puta’. To je prirodno. Renault je imao godinu dana razvoja, mi smo imali zimska testiranja. Naravno da sam imao očekivanja. Nakon prvih nekoliko utrka sam sve to morao zaboraviti i resetirati se. Ali dok govorim to, mislim da smo uspjeli napredovati i popraviti stvari. Iako smo se mučili s motorom, osjećao sam da šasija nije bila na potrebnoj razini na prvih nekoliko utrka”, prisjeća se Ricciardo.

Related Posts