Prost: Mercedes je napravio najbolji posao i zaslužuju pobjedu

Četverostruki svjetski prvak Alain Prost osvrnuo se na sve žešće kritike oko stanja moderne Formule 1 i novih pogonskih jedinica. Francuz smatra da svaka era sa sobom donosi poneke probleme, te vjeruje kako je Mercedesov uspjeh itekako opravdan jer je njemačka momčad uložila puno novca i vremena u projekt.

U središtu cijele priče su, naravno, motori, a Prost tvrdi da su proizvođači motora sami zahtijevali promjene.

”Vratimo se nekoliko godina unatrag: svi su glavni proizvođači imali manje-više iste motore. Zato su rekli da će otići iz sporta jer ne mogu pokazati svoju kompetitivnost s nečim što je relevantno na tržištu automobila. Svi su htjeli dokazati da su bolji od konkurenata”, tvrdi Alain.

60-godišnjak smatra kako ostale momčadi jednostavno moraju raditi više i bolje, te da Mercedes nije ničemu kriv.

”Postoji puno kritika oko Mercedesove dominacije, no budimo iskreni – oni su napravili najbolji posao i zaslužuju pobjedu.”

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
F1 fan
09.02.2016. 06:26

Pa kad već pišeš pravila bilo bi jadno i glupo da nisi najbolji 😁

avatar
Dani
09.02.2016. 09:49
Reply to  F1 fan

Jadan izgovor za nesposobne.

avatar
FerrariHR
09.02.2016. 11:08
Reply to  F1 fan

F1 fan…Nebi baš tako sav uspjeh Mercedesa stavio pod upitnik zbog eventualne jedne afere,triba bit realan nekad. Ja osobno navijam za Ferrari,ali isto tako poštujem Mečku,i sam u svojoj ergeli imam jednoga😀,tako da mislim da nisu baš nesposobni napravit dobar motor. Ipak je riječ o Mercedesu,ako me shvaćaš.

avatar
F1 fan
09.02.2016. 12:44
Reply to  FerrariHR

Malo sam bacio šalu na taj račun 🙂
Naravno da nisu nesposobni, ali dobrim dijelom im je sigurno pomoglo to sto se pravilnik pisao po njihovom motoru.
A i šumi je sigurno pomogao dosta razvoju motora i bolida dok je bio tamo, što mislite zašto su ga uzeli

avatar
FerrariHR
09.02.2016. 13:08
Reply to  F1 fan

Ima i tu istine,slažem se.

avatar
08.02.2016. 19:34

Istina sve,kad PROFESOR kaže,nema šta…ali,ili se pravi lud,zna,a ne priča,ili stvarno nije svjestan toga,nit iko u F1 da OPADA GLEDANOST i ZANIMLJIVOST F1 time,sve je iskompjuterizovano,iscrtano i previše umjetno!! Hej,dugme stisneš na volanu i obidješ covjeka,pa,jeeeeeb……..jooj,e ne bih da psujem ovdje,al..toliko jadno, na šta je spala F1,nekada naajgledaniji sport na planeti…nevjerovatno. Svi su sebični i bahati -.-” i da niko ne gleda ovaj sport,i dalje bi tjerali po svom,nevjerovatno! -____- to što su tribine POLUPRAZNE,to ništa jel?? ne mari za to niko…cc. E Formulo,Formulo. E Todt-u, Todt-u,e Bernie,Bernie, eee FIA-o! -.- cuj neki ERS od 163KS mora bit u motoru… Read more »

Related Posts
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x