Newey: Odmrzavanje razvoja bi zapravo moglo naštetiti Renaultu

Red Bullov glavni tehnički direktor Adrian Newey smatra da će odbacivanje tokena rezultirati potrošačkim ratom u kojem će njihov trenutni partner na kraju izgubiti. Međunarodna automobilistička federacija će proizvođačima pogonskih jedinica dati potpunu slobodu pa se vjeruje da bi Renault i Honda tako mogli sustići vodeće proizvođače, što bi bilo zdravije za Formulu 1.

“Ako se osvrnete na sastanke tehničke radne grupe iz 2012. i 2013., dogovor je bio da će motori biti zamrznuti, ali momčadima koje su iza će i dalje biti dozvoljeno razvijanje. To se nije dogodilo. Prema tome, ovo postaje potrošačka ludnica… Mislim da će za kompanije poput Renaulta, koje nisu spremne trošiti tolike količine novca, to zapravo značiti još veće zaostatke, a ne manje.”

Renault će ove godine svoje motore isporučivati Red Bullu pod imenom TAG Heuer, a obje strane su voljne nastaviti suradnju 2017. ako druge opcije ne budu bile na vidiku. Red Bull ne mora brinuti za pogon, ali Newey se boji da bi Renault mogao dodatno potonuti jer bi rivali mogli trošiti više.

“Naravno da je nastavak suradnje opcija za nas i za njih. Problem će biti ako se Renault ne bude mogao natjecati u utrci potrošnje i razvoja. U tom slučaju ćemo biti stavljeni u poziciju u kojoj ni oni niti mi ne možemo biti potpuno kompetitivni”, oprezan je Newey.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Dani

Ovaj bi stisnuo i prdnuo. Prvo ne bi potrošio novaca koliko je potrebno, a onda bi da se samo njima dozvoli razvoj jer su nesposobni i škrti. I ponovo renault, isti slučaj kao i 2008.

MJ512

Znam da je offtopic, ali poslušajte zvuk Ferrarijeve pogonske jedinice za 2016.

https://www.facebook.com/ScuderiaFerrari/videos/1219927798036842/

😀

FerrariHR

Naprotiv,ovo je skroz ontopic, ha ha. Čudovište se probudilo..

MJ512

Prava ljepota od zvuka. Sada još samo čekam 19.2. i potpuno otkrivanje talijanske ljepotice. 😀

Related Posts