Matsushita novi McLarenov test vozač

McLaren Honda je objavila kako se Nobuharu Matsushita priključio momčadi kao novi razvojni i test vozač.

Japanski vozač će se fokusirati na vožnje u simulatoru kako bi inženjeri mogli usavršiti bolid za svoje vozače Jensona Buttona i Fernanda Alonsa te za svojeg rezervnog vozača Stoffela Vandoornea.

Momčad kaže kako su se odlučili za Matsushitu u dogovoru s Hondom te žele i u budućnosti surađivati s japanskim proizvođačem na otkrivanju i treniranju mladih i perspektivnih vozača. 22-godišnjak je 2014. bio prvak japanske Formule 3, a prošlu godinu je stasao u GP2 prvenstvu gdje je, uz Vandoornea, vozio za ART Grand Prix .

U 2016. se nada kako će biti još bolji te se nada borbi za naslov u GP2 seriji u kojoj će opet biti vozač ART-a.

“Presretan sam što ću ove sezone biti test i razvojni vozač u McLaren Hondi. Ući u Formulu 1 je ispunjenje mog dječačkog sna i to je za mene veliki korak. Dat ću sve od sebe kako bi skupljene podatke kroz simulator iskoristili za razvoj i eventualne postavke bolida.”

“Naučio sam jako puno prošle godine u GP2 seriji. To je bila prva godina utrkivanja u Europi. Na svu sreću moja iskustva, s Hondinim programom za mlade vozače, su značila da sam spreman za sve zadatke koji su bili postavljeni pred mene.”

“Kao vozač u GP2 seriji, moj fokus u 2016. je osvajanje naslova. Mislim da imamo najbolji paket s kojim mogu uspjeti i postići krajnji cilj, a to je postati vozač Formule 1,” rekao je Matsushita.

Na novog test vozača osvrnuo se i Eric Boullier.

“Nobuharuova prva godina u Europi je bila obećavajuća. Pokazao je zavidne performanse te se sa svojim iskustvom i konzistentnosti može i dalje razvijati u 2016. Njegova pozicija u McLaren Hondi će biti izuzetno važna. On će poboljšavati i utvrđivati podatke koje skupimo na stazi te će imati veliku ulogu u poboljšavanju naših performansi kroz 2016.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
zekohonda

amo po gp2 naslov! …ili barem top 3.

zgrobnika

Što jest, jest. Pravi crni humor.

Related Posts