Manor bi mogao imati četiri vozača u 2016.

Ime drugog Manorovog vozača još uvijek nije potvrđeno, a neki mediji smatraju kako bi britanska momčad mogla imati čak četiri trkaća vozača u 2016. Vjeruje se da Rio Haryanto, Alexander Rossi i Will Stevens imaju dovoljno financijske potpore za mjesto u Formuli 1, a Manor bi to iskoristio tako što bi sa svima potpisao ugovore, prenosi finski Ilta Sanomat.

“U F1 krugovima postoje glasine da bi drugi bolid ove sezone mogla voziti sva tri vozača.”

S obzirom na to da kalendar sadrži čak 21 utrku, Ilta Sanomat dodaje da bi tri vozača mogla potpisati ugovor za sedam utrka u Manorovom bolidu. 23-godišnji Indonežanin Haryanto, GP2 vozač s podrškom nacionalne vlade, trebao bi nastupiti na početku sezone i na azijskim rundama prvenstva kasnije u godini. 24-godišnji Amerikanac Rossi bi priliku uglavnom dobio na utrkama koje se budu održavale u Sjevernoj i Južnoj Americi, dok bi 24-godišnji Britanac Stevens uglavnom sudjelovao na europskim utrkama. Svakog vozača će ugovor koštati oko 5 milijuna eura.

Četiri vozača jedne momčadi ujedno predstavlja i maksimum koji dozvoljava FIA-in sportski pravilnik.

Trkaće mjesto za cijelu sezonu je nešto ranije osigurao Pascal Wehrlein.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
denky

Stevens otpao iz utrke za mjesto u Manoru, Haryanto pred potpisom

Kush

Vrlo mudro i razborito za tim koji se jedva izvukao i želi napredovati, uz ostale novosti koje su ranije objavljene u vezi tima, bilo bi džaba imati i te dijelove merca i williamsa, ako ne možeš razvijati auto tokom godine, ovako će namaknuti dosta love za to, istovremeno pružiti nekoliko vozača šansu da se pokažu u boljem autu, a prvi će vozač imati svoj ritam i podršku merca, a ovi i priliku da se dokaže protiv različitih vozača, glupo je što sauber nije uzeo u obzir tu soluciju kad je lani imao višak ugovora, vjerujem da bi mogli naći neki… Read more »

Related Posts