16-godišnji Mazepin potpisao ugovor s Force Indijom

Force India je danas objavila da su potpisali ugovor sa 16-godišnjim ruskim vozačem Nikitom Mazepinom. Rus nosi laskavu titulu jednog od najpotentnijih mladih vozača, a u indijskoj momčadi će preuzeti ulogu razvojnog vozača s fokusom na testiranja u simulatoru. Mazepin trenutno sudjeluje u Formula 3 Euro Series prvenstvu zajedno s Hi-Tech Racing ekipom, te mu se s ovim ugovorom otvaraju mnoge prilike za budućnost.

”Nevjerojatan je osjećaj pridružiti se Force Indiji. To je najveći korak u mojoj karijeri i želim zahvaliti Vijayu i svima u momčadi što su mi dali ovu priliku”, rekao je Rus.

”Još sam uvijek mlad i moram puno učiti, pa je rukovodstvo i iskustvo Force Indije zbilja važno za moj razvoj. Moj je cilj utrkivati se u Formuli 1 u budućnosti i današnja vijest me približila tom cilju.”

Šef momčadi Vijay Mallya je također zadovoljan potpisivanjem ugovora s velikim mladim talentom.

”Imamo odličnu povijest s identificiranjem i razvojem mladih talenata i očigledno je da je Nikita već sada vrlo sposoban i odlučan vozač. 2016. će biti idealna prilika da pokaže svoje mogućnosti i da razvije vještine potrebne da postane vozač Formule 1”, tvrdi Mallya.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
FerrariHR

Babyface😁

Related Posts