Wehrlein: Situacija se previše razvukla

Pascal Wehrlein priznaje kako je prošlo više vremena od očekivanog da bi otkrio hoće li se utrkivati za Manor u 2016. godini.

21-godišnjak je postao najmlađi pobjednik njemačke DTM touring serije u 2015., a uz to ima rezervnu ulogu u Mercedesu i nekoliko test vožnji u Force Indiji.

Mercedes će dobavljati pogonske jedinice Manoru ove godine, a kako nema ostalih slobodnih mjesta u Formuli 1, Wehrlein se nada kako mu je to put do natjecanja.

U razgovoru s Motorsport Totalom, Wehrlein kaže:

“Status je nepromijenjen.”

“Razvuklo se već previše, mislio sam da će takva odluka biti donesena puno brže. Nadam se da će uskoro biti nešto konkretno. Kao vozač želite se pripremiti što bolje za nadolazeću sezonu.”

No, Wehrlein tvrdi kako nije mogao napraviti ništa više kako bi se priključio na grid.

“To nije u mojim rukama pa moram pristati na sve što bude. Ako pristanu, onda bi bio jako sretan što bih ušao u Formulu 1. Ali ako ne pristanu, ne mogu kriviti sebe. Dao sam sve da to ostvarim i nisam mogao napraviti više u 2015.,” dodao je mladi Nijemac koji je osvojio dvije utrke i još tri podija u DTM natjecanju.

Uz Wehrleina, kandidati za prazna vozačka mjesta u Manoru su prošlogodišnji vozači, Will Stevens i Alexander Rossi, a spominje se i ime GP2 vozača, Rija Haryantoa.

Related Posts