Lauda: Ferrari može razviti brži bolid od Mercedesa

Mercedesov neizvršni direktor, Niki Lauda, tvrdi kako Ferrari može razviti bolid u prve tri utrke Formule 1 2016. godine puno više od Mercedesa.

Niki Lauda priznaje kako su šanse talijanske momčadi da prestigne Mercedes na startu sezone jako velike te kako mogu lakše razviti aerodinamiku i poboljšati pogonsku jedinicu, dok u njemačkoj momčadi nemaju više toliko mjesta za napredak.

Mercedes ima više znanja i iskustva oko hibridnih motora, no Lauda kaže kako neće biti puno poboljšanja na startu sezone.

“Ferrari može poboljšati šasiju, aerodinamiku i pogonsku jedinicu puno lakše od nas. Bili smo jaki u pripremi hibridnog motora u početku. Ali u ovom trenutku, margina za napredak je smanjena. Imamo više iskustva od drugih i znamo gdje moramo intervenirati da bi se održali na toj margini do posljednje utrke,” rekao je Lauda.

“Mislim kako će nam prve tri utrke 2016. reći kako će se odvijati cijela godina. Ferrari je opet Ferrari. Možemo vidjeti koliko su napredovali od godine do godine. Vettel nas tjera da se zamislimo. Brz je, pobjeđivao je i želja mu je porasla. Na pravom su putu da i dalje napreduju,” dodao je Lauda.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Bilal

Go Ferrari kao u stara vremena

458Italia

Trenutno ne može, tj Merc će opet da kida

FerrariHR

Ti već znaš šta će bit,blago tebi.

458Italia

Nitko ne zna, ni Lauda ili Arrivabene ne znaju točno, ali poslije 16/19 (ili 17/20) u pobjedama, onoliko 2x pobjeda i svega ostalog… Treba bit realan, Ferrari to još uvijek ne može okrenut, nije da ne bih htio da se to dogodi

Desmosedici

To Niki, naša legendo! Sve pričaš kako sam i ja pričao na ovom forumu, pa me zato “stručnjaci” ubiše minusima.

joshuazg04

Obje titule idu u Maranello……..

Dani

Možda. Ali ne ove godine.

serafciger

ferrari je jako napredovao u prošloj sezoni,nadam se da će s istim entuzijazmom i u dolazećoj sezoni napredovati i da su još gladniji pobjeda i bodova 🙂

Related Posts