Smedley: Davno smo zaustavili razvoj ovogodišnjeg bolida

Williamsov voditelj odjela za performanse, Rob Smedley, priznaje da je njegova momčad davno zaustavila razvoj ovogodišnjeg FW37, što je imalo veliki utjecaj na performanse ekipe iz Grovea u nastavku sezone. Utrku prije kraja su matematički osigurali treće mjesto u poretku konstruktora, što im je pošlo za rukom drugi puta zaredom. S obzirom na to da se takav scenarij mogao naslutiti dosta ranije i da od Mercedesa nisu dobili novu specifikaciju pogonske jedinice, okrenuli su se razvoju bolida za 2016., suprotno od onoga što su učinili prošle sezone.

“Zadnjih nekoliko utrka nije prošlo onako kako smo željeli. Zaustavili smo razvoj na ovom bolidu dosta prije jer smo imali sigurnu treću poziciju u prvenstvu, a drugo nije bilo moguće osvojiti. Prema tome, ovo što sada vidimo je rezultat toga što bolid nismo razvijali već dosta dugo vremena. Kraj sezone je bio nešto slabiji u usporedbi s prošlom godinom, ali u 2014. smo bolid razvijali do samog kraja. 2015. smo, osiguravajući treće mjesto, naš fokus prebacili na 2016. i 2017.”, rekao je Smedley.

Williams je 2014. osvojio 320 bodova, dok je ova sezona bila nešto slabija s 257 sakupljenih bodova.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

U ovim uvjetima kad nemaju tvornički motor i podršku kao Mercedes i Ferrari ne mogu ostvarit bolji rezultat. Mislim da će im i dogodine uspjeh biti obraniti ovu treću poziciju.

DoDo13

to im je bila dobra odluka, samo da ne promaše razvoj bolida kao 2013. već bi bilo vrijeme da po slože bolid koji će biti konkurentniji i sa kojim će se moći suprostaviti mercedesu i ferrariju, jer ova suša od 16 godina bez naslova je stvarno duuuugo razdoblje. imaju jednog od najboljih mladih vozača na gridu koji je pokazao da može biti opasan i stvarno je cijele sezone izvlačio najbolje iz bolida. jedva čekam zimska testiranja.

Desmosedici

Malo si se preračunao, nije 16 nego 18 godina bez naslova. Zadnji je bio Jaques Villeneuve 1997. godine.

dFixxx3r

dobro je da su se fokusirali na sljedeću godinu, treba im puno napretka da obrane treću poziciju, višlje ionako nemogu

Related Posts