Potvrđeno: Red Bull s Renaultovim motorima, ali pod TAG Heuer imenom

Red Bull je danas konačno objavio ime svog dobavljača pogonskih jedinica i oznaku koju će agregat nositi u Svjetskom prvenstvu Formule 1 2016. godine. Kao što smo to jučer mogli pretpostaviti, radi se o Renaultovoj pogonskoj jedinici koja će sljedeće sezone zvati TAG Heuer.

Švicarski proizvođač satova, koji je do ove sezone bio McLarenov sponzor 30 godina, sada ima pravo na ime te će se jednosjed bivših četverostrukih svjetskih prvaka zvati Red Bull Racing-TAG Heuer RB12.

“TAG Heuer i Red Bull su dva izuzetna brenda koje krasi strast za utrkivanjem i želja za drugačijim rješavanjem stvari, a ova jedinstvena suradnja je još jedan dokaz toga. TAG Heuer je dugo bio ikona u svijetu Formule 1 te smo oduševljeni što su se odlučili nastaviti i to tako što su se udružili s nama. Osim toga, drago nam je vidjeti da je Renault potvrdio svoju dugoročnu predanost Formuli 1 te bih im želio zahvaliti za njihov doprinos momčadi od 2007. Njihovo tehničko partnerstvo s Ilmorom nam daje samopouzdanja te se veselimo 2016. sezoni”, rekao je Red Bullov šef Christian Horner.

Glavni izvršni direktor TAG Heuera, Jean-Claude Biver, ovom je prilikom rekao:

“Formula 1 je duboko ukorijenjena u DNA TAG Heuera, a Red Bull Racing je mlada i dinamična momčad koja savršeno odgovara našoj marketinškoj strategiji. To će nam dati odličnu vidljivost te će nam omogućiti učiniti naše partnerstvo uzbudljivim, drugačijim i inovativnim.”

Renaultovo preuzimanje Lotusa je otvorilo put prema ovoj Red Bullovoj objavi pa uskoro možemo očekivati potvrdu Scuderije Toro Rosso o osiguravanju ovogodišnje specifikacije Ferrarijevih pogonskih jedinica za sljedeću sezonu.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KOve

Od ovih PR izjava moj proljev dobije proljev! Ajme kako smo sretni, to je nešto predivno, već dva dana ližemo šupak jedan drugome…

zgrobnika

Nešto se šuška i trača da bi Nissan mogao slagati motor umijesto Renaulta pa bi ostao Infiniti kao sponzor. Navodno Reno ne želi imati nikakav doticaj s projektom. Onda bi to definitivno bio novi motor.

loni

Prema informacijama sa FR web stranica, to je manje više standardan ugovor RB/Renault. RB će dobivati istu spec. motora kao tvornička Renaultova momčad, samo ako budu “gnojili” u medijima ne smiju spominjati Renault već TAG. Mario Illien će biti vjerojatno dodatni konzultat za Renault.

Nissan ne bu ništ slagal , oni su F1 motor/PU vidjeli samo na TV-u 🙂

najboljif1fan

Pa jesu konačno dogoovrili nešto.

ino11

znači nema više infiniti u nazivu momčadi?ove godine je bilo infiniti red bull racing renault a sad red bull racing tag heuer…

zgrobnika

Ovo otvara nova pitanja:
Dal će se motori razvijat neovisno ili zajedno RB-TH-Illmor i Renault?
Ako RB sastavi motor dijelom od Renaultovog i iz drugih izvora hoće se to vodit kao novi PU?. Što donosi slobodan razvoj, 15 tokena u sezoni i jedan PU extra.

vzdev

Motor če još uvijek razvijati Renault, i samo renault ima tokane. RedBull imat če jednake motore kao renault samo drug naziv.

zgrobnika

Onda će Renault opet biti kriv za eventualni neuspjeh.

F1 Driver

Da, ni meni to nije jasno. Ništa nije precizirano niti se govorilo o tome. Što se tiče slobodnog razvoja takvog motora, ako bi ispalo tako, onda bi i druge ekipe to mogle početi raditi kao na pr. Honda tako što samo promeni naziv u Acura i imaće praktično mnogo više prostora na razvoju, mada sumnjam da će to biti tako.

pdl

Pod poklopcem motora-sat na navijanje. 🙂

Related Posts