Nova pravila bi mogla inspirirati Neweyja

Nova promjena pravila u Formuli 1 bi mogla potaknuti motivaciju Adriana Neweyja da razmotri nastavak rada u vrhu motosporta.

Red Bullov poznati i nezadovoljni dizajner bolida je odlučio napustiti Formulu 1 i posvetiti se drugim projektima. Nedavno je bio povezivan s momčadi Formule 3 Van Amersfoort u kojoj vozi njegov sin Harrison.

Međutim Red Bullov Helmut Marko je opovrgnuo takve glasine u intervjuu za Auto Moto und Sport.

“To je već raščišćeno. Momčad Van Amersfoort je opovrgnula to.”

No, Newey već radi s jedriličarem Benom Ainsliem u njegovom projektu za Američki kup.

“Imamo jedriličarski ugovor s njim. Po potrebi on posvećuje vrijeme Formuli 1 ili drugim aktivnostima. Trenutno je to 50-50,” rekao je Marko.

Međutim, Marko kaže kako se ti postotci mogu i promijeniti sada kada je odlučeno uvođenje novog pravilnika koji će bolide učiniti bržim i agresivnijim u 2017. i 2018. godini.

“Adrian je radio puno na bolidu ove godine, ali ne 100% kao prije. Znao je da nećemo pobijediti ma što god on napravio. Ali sada s novim pravilima, nanjušio je krv,” zaključio je Marko.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ima još dosta dobrih inžinjera u F1 ali Adrian je jednostavno genijalan i na toj razini traje već dugo vremena. Mislim da je najisplativije ulaganje u top momčadima njega dovesti, isplativije nego dovesti nekog skupog vozača.

Related Posts