Ipak nije upitno održavanje Velike nagrade Rusije

Igor Galas, jedan od čelnika Krasnodarske pokrajine, je nedavno izjavio da neće financijski podupirati nadolazeće izdanje Velike nagrade Rusije, a to je diglo veliku buru u ruskim medijima koji su otvorili pitanje opstanka utrke koja se održala tek dva puta. Iako nije sasvim jasno tko daje najveću količinu novca za Grand Prix, sasvim je sigurno da lokalne vlasti u svojim rukama drže veliki dio financija.

”Nećemo snositi troškove za sljedeću utrku Formule 1 u Rusiji”, kratak je bio Galas u intervjuu za novinsku agenciju RBC.

Vrlo je izgledno da će ruski Grand Prix trebati podršku privatnih sponzora, što ne bi trebao biti naočiti problem za ruske milijardere. Organizator utrke Sergei Vorobyov je rekao da je uvjeren da ćemo i nadolazećih godina gledati utrku u Rusiji.

”Nemamo nikakvih problema. Sigurno znamo da je utrka u Sočiju osigurana za narednih nekoliko godina”, kazao je Vorobyov. ”Međutim, postoje različite opcije i odluke.”

”Konstantno radimo na optimizaciji projekta i njegove vlasničke strukture. No, ovo nema nikakve direktne veze s gledateljima utrke u Sočiju.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

šteta da bar ispadne ,nitko je neće žaliti.

modesto

hahaha koji ljubitelji ove dosadne staze mogu biti,lupajte još minusa ajmo,ali neće ova staza bit još dugo u kalendaru,valencia je bolja od ove jer je imala slijepe i oštre zavoje …

Related Posts