Raikkonen uvjeren da je Ferrari bliži Mercedesu nego što to brojke otkrivaju

Pobjednik VN Abu Dhabija Nico Rosberg je ciljem prošao osam sekundi prije svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona, odnosno skoro 20 sekundi ispred Ferrarijevog vozača Kimija Raikkonena. S obzirom na to da je prilikom drugog posjeta mehaničarima imao mali problem s prednjim desnim kotačem, Finac smatra da je u nastavku imao male šanse za ozbiljniji napad na Mercedesove vozače pa je u posljednjim krugovima smanjio tempo.

“Mislim da je cijela godina bila jako dobra za momčad ako uspoređujemo s prošlom godinom, sebe da i ne spominjem. Brzina je bila prisutna, ali jednostavno nismo mogli isporučiti rezultate zbog nekih problema i pogrešaka.”

“Ovaj vikend je bio prilično dobar, bolid se ponašao dobro. Mislim da smo u utrci mogli biti malo bliže, ali na kraju su nas omeli neki problemi tijekom pit stopa pa smo izgubili nešto vremena. Onda sam malo usporio, ali mislim da smo imali pristojnu brzinu, Mercedesi nam nisu puno pobjegli. U određenim trenucima smo ih sustizali, a onda bi oni ubrzali, ali ne puno. Nikada nije lijepo završiti treći, ali prihvatit ću to nakon prethodnih utrka. Uvijek može bolje, ali smatram da je to praktički ono što smo danas očekivali.”

Raikkonen tvrdi da je za ovako solidan nastup potreban čist vikend bez ikakvih problema.

“Mislim da smo u sezonu krenuli bolje, ali očito nije bilo idealno kasnije u godini. Međutim, tako je to. Brzina je tu, ali pogreške i problemi su značili da rezultat često nije bio odličan. Ovaj vikend je bio bolji, sve je funkcioniralo kako treba, stvari su išle glatko. Mislim da je bilo dobro, ali ne dovoljno da pobijedimo ovu dvojicu. Kako god, dali smo sve od sebe”, zaključio je Kimi.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dFixxx3r

kako njega boooooli kifla 😀

dardame

Go Kimi

MJ512

Nadam se da će sljedeća sezona biti bolja. Seb i Kimi su pravi tim i to se je danas vidjelo. Forza Kimi! Forza Seb! Grande Ferrari! 😀

aprenrecaj

cuo sam za britanski humor al´ ne i za finski … ni u jednom trenutku nije vozo dovoljno brzo da ugrozi mercedes jedino ako to on nisu zeljeli

Related Posts