Raikkonen oprezan po pitanju Ferrarijevih šansi u 2016.

Ferrarijev vozač, Kimi Raikkonen, kaže kako će samo vrijeme pokazati hoće li u 2016. godini Ferrari uspjeti smanjiti zaostatak za Mercedesom.

Šef momčadi, Maurizio Arrivabene, je nedavno izjavio kako očekuje da će se momčad iz Maranella boriti s Mercedesom za naslov prvaka iduće godine.

Njegovi komentari dolaze na kraju sezone u kojoj se talijanska momčad uspjela poboljšati te se probila na mjesto druge najbolje momčadi. Međutim, zaostatak za Mercedesom je još uvijek evidentan. To pokazuje i broj pobjeda. Mercedes na svom kontu ima 15 pobjeda ove sezone, dok Ferrari ima samo tri.

Raikkonen je zato malo oprezniji po pitanju Ferrarijevih šansi u 2016.

“Naravno to je uvijek cilj, ali možete vidjeti puno brojki i reći da će biti zanimljivo. Već sam dugo ovdje i znam da nema te momčadi koja će vam reći kako će napraviti lošiji bolid. Siguran sam da su ljudi u momčadi odradili svoju domaću zadaću, a i dosta smo se popravili u odnosu na prošlu sezonu,” rekao je Raikkonen za Motorsport.com

“Cilj je napraviti još jedan korak, ali on zavisi od toga što će se dogoditi i što će ostale momčadi napraviti. Hoće li biti dovoljno? Vidjet ćemo iduće godine. Siguran sam da ćemo imati dobar bolid, ali hoće li biti dobar? Vrijeme će pokazati. I dalje radimo dobre stvari i idemo u pravom smjeru pa sam vrlo zadovoljan. Nadam se da ćemo iduće godine biti tamo gdje želimo, da ćemo se moći boriti za pobjede i da ćemo biti oni koje drugi žele pobijediti,” dodao je Kimi.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Zebec

Ne branim Raikonnena, slabiji je evidentno od klupskog kolege na gridu, ali ono “ali” uvek stoji. Iskreno, mi Balkanci se većinom vezujemo za vozača, normalnije je za tim, moramo svi priznati da je sledeće godine najveća šansa, opasnost, itd Vettela, pa bi bilo normalno da navijamo zdušno. Pošto gledam i pratim F1 od 1975.(ja sam 1968. godište), naređujem da ne navijate za Merc, već za što veće neizvesnosti i uzbuđenja!

Vendetta

Kimi ne daj se i reci istinu biti čemo najbolji i napokon osvjati dugi niz godina Mercedes če pasti u drugi plan,prije tri godine dok je vozio Šumi u Mercedesu govorili smo koja je to kanta od bolida udostručili smo se na Ferrari i Renault za koje smo se prevarili jer su se mjenjale pogonske jedinice dok je vladao Red Bull da bi postavili pogon koji odgovara Mercedesu ovih sezona sljedeče Aufirdezen.

juzerKicker

Daj zamislis da je i vettel vozio ko kimi ove godine. Momcad bi mislila da nije nista napredovala sa bolidom od prosle godine.

Bilal

Korektno sa Kimijeve strane da je neki drugi vozać već bi se hvalio kao već neki da je 2016 njihova godina,to jest da će biti najbolji.

ClarenceF1

Pa da je bilo po njegovom ferrari nebi imao ni te tri pobjede koje je arrivabene najavljivao…

joshuazg04

Velik je zaostatak, ima Iceman pravo………..

F1 fan

I ja sam oprezan. Slažem se sa kimijem

Related Posts