Raikkonen: Ferrari se jako promijenio od 2014.

Ferrarijev vozač, Kimi Raikkonen, kaže kako se momčad iz Maranella jako promijenila u odnosu na slabu 2014. godinu koja je natjerala Fernanda Alonsa da zamijeni crveni kombinezon s McLarenovim.

Raikkonen se vratio u Ferrari 2014. godine nakon uspjeha s talijanskom momčadi u prošlosti. Međutim, 2014. godina nije ni izbliza bila dobra godina jer Ferrari nije bio ni blizu svjetskom prvaku Mercedesu.

No, u 2015. momčad uvodi mnogo promjena, a jedna od njih je i dolazak četverostrukog svjetskog prvaka, Sebastiana Vettela.

Također, momčad je napravila veliki korak u razvoju tijekom zimske stanke što je omogućilo momčadi da bude druga najbolja. Podiji sada dolaze na regularnoj bazi, a ponekad su imali i brzinu da izazovu naizgled nepobjedive Mercedesove bolide.

“Momčad se jako promijenila, u načinu kako se radi. Neki ljudi su otišli, ali ovo je čvrsta momčad i atmosfera je dobra, a i rezultati pomažu. Ovo je odlično mjesto i odlično je kako momčad radi i kuda idemo,” rekao je Raikkonen.

“Radimo prave stvari i vjerujem kako svi u momčadi cijene gdje smo došli u tom kratkom roku. Svi znamo zašto smo ovdje, svi želimo biti naprijed, boriti se za naslov i pobjeđivati. Da, sretniji smo kada stvari idu bolje, ali još nismo tamo gdje mi kao Ferrari želio biti. Nadam se kako bi sljedeće godine mogli biti tamo,” dodao je.

Izgleda kako talijanska momčad želi izazvati Mercedes u borbi za naslov 2016. godine, ali prvo moraju napraviti još jedan veliki korak.

 

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Pa vrijeme je da se i Kimiju posreći. Mislim da bi mogao pobijediti jednu od ove dvije zadnje utrke.

KIX

Nadam se da ce iduce godine Kimi i Seb biti puno konkurentniji.Bilo bi jako zanimljivo kad bi se 4 vozača borila za naslov do samog kraja.

joshuazg04

hope so…. Iako, idući Ferrari je djelo Allisona, dakle bit će osjetno bolji od ovog, barem u dijelu aerodinamike, ovjesa, kočenja i balansa …
Motor je već blizu Mečke, ali mislim da je tu zaostatak Ferraria jako malen…. gledamo li samo sirovu snagu…..

Tuzlaensis

Ovogodisnji zaostatak Ferrarija se ne ogleda samo u snazi motora, nego sam misljenja da najveci dio otpada na aerodinamiku. Dijelimo misljenje, Allison je uz Neweya vjerovatno najbolji covjek za takav posao i ocekujem iskorak u dizajnu bolida iduce godine, a onda i 2017. sa promjenama koje ona nosi 🙂

Desmosedici

Slažem se s tobom. Mislim da su već napravljene preinake na PU koja je sad kompaktnija tj. uža, sa ciljem da se na novom bolidu poboljša opstrujavanje zraka u zadnjem dijelu bolida kao i čitava aerodinamika.

RINDT JOCHEN 1970

ajmoo kimi, znam da u tebi jos ima “krvi” zajednickim snagama ti i tvoj frend vettel jos malo dignite ferrari i idemo u 2016-tu u ravnopravnu borbu s mercedesima…. go, go, go Vettel….

Related Posts