Horner: Red Bull je osigurao pogonske jedinice za 2016.

Christian Horner, šef Red Bull Racinga, potvrdio je danas da je njegova momčad osigurala pogonske jedinice za sljedeću sezonu. Pretpostavlja se da je austrijska momčad produžila svoj ugovor s Renaultom, koji bi sljedeće godine trebao imati tvorničku momčad nakon preuzimanja Lotus F1 Teama.

“Sljedeća godina će biti prijelazna. Imamo dogovor s dobavljačem motora za sljedeću sezonu, za koji se nadam da će biti potvrđen u nadolazećim danima”, rekao je Britanac.

Red Bull je najprije odlučio prekinuti sve veze koje ima sa svojim dobavljačem nakon još jedne loše sezone koju je uzrokovao nepouzdani i nekonkurentni motor francuskog partnera. Nakon toga su se najprije obratili Mercedesu, a zatim i Ferrariju, ali su ih obje momčadi odbile iz dobro nam poznatih razloga. Na kraju su se okrenuli japanskoj Hondi, ali to je stopirao McLarenov šef Ron Dennis.

Više informacija o ovome, kao i o tome hoće li motor nositi Renaultove oznake ili ne, očekuju se u nastavku tjedna.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
RapptorTeam-BiH-F1

Ne brini za RBR. Oni ce se snaci..

override667

Uzmemo li u obzir da ce Renault imati svoju momcad i da bi mogli RBR isporuciti nesto slabiji (a mozda im uvale i ovogodisnji posto su u skripcu 😀 ) motor te da ce TR imate Ferrarijeve motore od ove godine, nije iskljuceno da ih TR opere sljedece godine 🙂 🙂 🙂

F1 fan

Ako ce renault imati tvorničku momčad, znači li ti da će isporučiti nešto slabiji motor red bullu, kako to radi mercedes sa wiliamsom i ostalim?
Navodno će se lotus zvati Nissan-Renault, to sam jučer pročitao

Sheldon cooper

naravno da ce rb dobiti slabiji pu, i ne bih se iznenadio da bude prilicno slabiji 😀

F1 fan

Ja se ne bih iznenadio da toro Roso bude podjednak sa red bullom sljedece godine

Bilal

To je trenutno najbolja opcija za Red,drugi izlaz nevidim.

Related Posts