Honda zna gdje su joj slabe točke

Šef Honde, Yasuhisa Arai, kaže kako točno znaju gdje se moraju poboljšati da bi McLarenu omogućili da sustigne ostale momčadi.

Bila je ovo godina za zaborav u Wokingu. Na devetom su mjestu u poretku konstruktora, a Fernando Alonso i Jenson Button su imali 15 odustajanja u 18 utrka ove sezone.

Iako su ostvarili napredak u pogledu smanjenja zaostatka za ostalima, još uvijek su daleko od cilja, a još veće probleme stvara nepouzdanost koja ih prati kroz cijelu godinu.

No, Arai kaže kako su identificirali slabosti i da nisu jako daleko da opet budu konkurentni.

“Još uvijek smo daleko od vodećih ili od momčadi sredine, ali želimo da znate koliko smo napretka ostvarili kroz godinu,” rekao je Arai za Autosport.

“Momčad već zna gdje su nam snažne točke, a gdje su nam slabe točke. Popravit ćemo slabe točke i sustići ostale momčadi. Možda nakon toga postanemo jači i konkurentniji. Koncept smo već podijelili, raspravili i potvrdili,” dodao je Arai.

17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
MP4-30 Honda

Znači da bar možda imamo polaznu točku za rješavanje problema, iako je ovom japancu teško vjerovati. Nadam se bilo kakvom napretku, možda i sredini poretka. Pravila sa tokenima ne omogućavaju čak ni Ferrari ekipi napad na Mercedes, dok luzeri sa začelja ne mogu to niti sanjati.

_marko_

drago mi je za njih da znaju koje su im slabe točke, al mene zanima dal imaju rešenje za te probleme.

Dany1982

Jos jedna izjava u nizu previse price malo rada. Bilo bi bolje da se prime posla nego da lupaju ovako glupe izjave a hvala bog na citali smo ih se ove godine a pomaka nema nigje nazalost tesko mi je gledati da jedna momcad poput mclarena se tesko nosi s najslabijima.

Desmosedici

Meni nije jasno kako ovaj Arai nije “platio glavom” ovogodišnju blamažu. Sve velike kompanije tako “nagrade” neuspjeh.

Petar8

Možda će ipak otići sâm, jer je to čak i za “nejapanca” osobni poraz. Problem je, naime, što je Honda krenula s potpuno drugačijim konceptom s ispravnom logikom da ne mogu, po japanskoj tradiciji, kopirati i usavršavati postojeća rješenja i tako biti najbolji – tako mogu biti dobri, ali nikako bolji od onih koji su već daleko uznapredovali (poput Mercedesa, kojemu je njihov koncept najsličniji). Taj koncept, međutim, nije doživio uspjeh (blago rečeno) i sada se vraćaju na kopiranje Mercedesa – što znači da spašavaju što se spasiti dade i žele biti barem u bodovima slijedeće sezone. Za nadati se… Read more »

wilson

Slaba točka do slabe točke. Iskreno, gospon Arai ulijeva mi ne povjerenje. Ne nakon ovakve blamaže, pompoznih najava. No, gore od ove sezone skoro i ne može. Tek nakon prvih kvalifikacija u Australiji će se vidjeti što su i kako radili i jesu li konačno posložili koncept, točke, zareze i ostalo.

PavleF1

Ovo su prave riječi ohrabrenja za sve navijače McLaren Honde, kad već sad (a sad je kraj sezone) oni znaju koje su im slabe točke :)))

LaFerrari

Njihova slaba točka je … tam ,tam ,tam … PU.
😉

Luka Tunjić

Kakav napredak? I dalje McLaren nema šanse u izravnom obračuna s nijednom momčadi na gridu (osim Manora)

r.u.m.

A ovaj se napričo svega i svačega ove a i prošle godine tako da mu vjerujem 0,u Novembru su po njemu u najmanju ruku trebali biti iza Mercedesa ako ne i ispred tako da …bumo vidli kaj ne …

AlonsoForever

Slabe tačke su im MGU-K, MGU-H i ICE najviše. To troje da srede,unaprijede,imali bi minimalno dobitka 1,5sek po krugu a vjerovatno i 2sek pune.

MGU-K(ERS) se potroši 3 puta brže od Mercedesa i ne puni se efikasno na kočenjima.
MGU-H(Turbo) ne isporučuje dovoljnu snagu,ubrzanje,trakciju i na pravcima efikasne obrtaje motora.
ICE(Internal Combostion Engine) trebaju još dosta unaprijedit i povećat snagu,konjske snage motora,ono iz Rusije nije dovoljno nikako,to je jedna 0,3s po krugu samo,a niti Austin upgrade se nije pokazalo baš,baš dobro.
E moja Hondo,moja.

AlonsoForever

očito da se ne kužite neki u V6-Turbo Hybrid motor,pa lupate minuse ili i ne čitate stvarno objašnjenje problema Hondinog motora hahahah hvala mnogo 😀
I ovo je samo 20% onoga što sam objasnio o motoru i problemu Honde…

r.u.m.

Najbolje da tebe zaposle u Hondu da im riješiš problem,Šta si ti sad u svom komentaru nama rekao,nešto novo šta neznamo ili?,nabrojao si 3 glavne komponente od njih 6 i rekao da ne valjaju.Čak se govori da Hondin ICE i nije tako loš “pišu tako” i od kuda majke ti izvlačiš te sekunde pa to ni svi oni inžinjeri ne znaju dok auto ne dođe na stazu i ne probaju poboljšanje a ti lupetaš kao da si popio pamet cijelog svijeta i onda se pitaš zašto minusi a trabunjaš što i ptice na grani ne/znaju da Mclarenu eto zato si… Read more »

r.u.m.

Ili si sam daješ pluseve ili je ovaj portal otišo u hurac

Petar8

Hmmm, i ja znam gdje su im slabe točke… Ali treba provesti “reforme”…

kreso

Kad su im ruke vezane zboj šugavih pravila…nadam se da ce im bit dovoljno 32 tokena da budu konkurentni..

Vendetta

Bože,dali ovaj zna što govori.

Related Posts