Hellmund zainteresiran za preuzimanje Manora

Čovjek koji stoji iza projekata koji su doveli Formulu 1 natrag u SAD i Meksiko, ima želju za vlastitom momčadi, a u toj želji zainteresiran je za preuzimanje Manor Marussije.

Tavo Hellmund je bio jedan od važnijih ljudi u gradnji Circuit of the Americas u Austinu, a kasnije je primoran da napusti kompaniju, što ga je potaklo da vrati Formulu 1 u Meksiko. Prije dva tjedna taj projekt se i ostvario, a i sam Niki Lauda kaže kako je to bio jedan od najboljih događaja na kojima je bio.

Grandprix times je objavio prošloga tjedna kako je Hellmund pokazao interes za Manor, a pritom je Hellmund, podržan od strane nekoliko američkih investitora, prišao trenutnom vlasniku Manora, Stephenu Fitzpatricku, u želji da kupi većinski udio dionica.

Međutim njegova ponuda je odbijena, a smatra se da je odbijanje ponude jedan od razloga za ostavke Johna Bootha i Graemea Lowdona. No to nije pokolebalo Hellmunda, koji je odredio veljaču kao rok za dogovor.

“Mislim da ako dođemo kasno, siječanj ili veljača, bilo bi prekasno i ja i moji partneri bi izgubili interes,” rekao je Hellmund za Austin Statesman.

Naveo je Manorov dogovor s Mercedesom kao najveću prednost, ali smatra kako se momčad nikad neće natjecati naprijed.

“Manor Marussia je ostvarila dogovor po kojem koriste Mercedesove motore iduće godine što je korak naprijed u odnosu na godinu i pol staru specifikaciju Ferrarijevog motora. Nikad neće biti naš cilj da se natječemo s tvorničkim momčadima. Nikad nećemo potrošiti 400 milijuna dolara kao što rade Ferrari, Mercedes, Red Bull ili McLaren. Ali mislimo kako možete voziti respektabilno i ne biti u minusu. Mislim kako se možete boriti za peto mjesto,” dodao  je.

Također je potvrdio kako će vozaču NASCAR-a, Daleu Earnhardtu, biti ponuđeno vozačko mjesto uz zasad jedinog američkog vozača, Alexandera Rossija koji vozi za Manor Marrusiju.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alen Šmit

Manor je sad zlatna prilika za kupnju ako imaš para.Mercedesova i Williamsova podrška će uveliko pomoći Manoru i borit će se za bodove.Još ako tim počne ozbiljniji posao na šasiji mogući su uzastopni osvojeni bodovi trku za trkom.Pogledajte samo Williams,trkaju se s minimalnom količinom novca,aerodinamika obuhvata sve staze i prilično je standardizovana,imaju dobre ljude i sve to im pomaže u osvajanju bodova i pokojeg podija.

Marlon Brando

Vidi Amerikanaca, što su se zaželjeli Formule 1. 🙂

Related Posts