Wolff: Dvije važne točke zašto nema suradnje s Red Bullom

Mercedes je opovrgnuo izjave kako su najprije pristali, a poslije odbili dogovor po kojem su trebali opskrbljivati Red Bull u 2016. godini.

Mnogi vjeruju kako je austrijska momčad sama kriva zbog završetka narušenog odnosa s Renaultom, a da pritom nisu osigurali drugog dobavljača pogonskih jedinica. Zasad, rješenja nema na vidiku, ali za vrijeme VN SAD-a pojavile su se glasine kako je Mercedes gurnuo Red Bull u krizu.

Prema tvrdnjama Christiana Hornera i Bernieja Ecclestonea, njemački proizvođač motora je prvo pristao dobavljati motore Red Bullu, ali onda su promijenili mišljenje.

“Bilo je razgovora kako sigurno neće biti premišljanja u budućnosti. Dali su obećanja,” rekao je Horner.

Međutim, Mercedes odbacuje optužbe.

“Sreo sam se s Dietrichom Mateschitzom prije tri mjeseca. Rekao sam mu da možemo pregovarati oko motora tek kada on prestane s oklijevanjem i negativnim stavom prema Mercedesu. Rekao je kako će pokušati. Nakon toga, ništa se nije dogodilo,” rekao je Lauda za Bild.

Mercedesov šef Toto Wolff, objašnjava.

“Postoje dvije najvažnije točke zašto nema suradnje s Red Bullom. Prvo, Mercedes surađuje s Renaultom na projektu cestovnih automobila. Pa kada je Red Bull okončao svoj ugovor s Renaultom rekli smo da nećemo dobavljati Red Bullu prije nego Renault odobri. Druga točka je marketing. Htjeli smo od Red Bulla saznati  i podijeliti ideje i marketinške kampanje koje bi razvijali u budućnosti. Ali ništa nije proizašlo iz toga. Pa smo se za taj problem odlučili mi pobrinuti,” rekao je Wolff.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sladjan87

Sere Wolf , glavni razlog smo svi vidjeli u Austinu . Red Bull bi bio jaci od njih i to je to .

Mr.Spaceguy

Jaci jer su se kockali s full wet setupom.

dakako

Prevedeno na nas ne kenja se u pjat iz kojeg se jede,a to je Red Bull radio. Pametnom dosta

Vedran Kristić

Upravo to. Taj Horner i ekipa su jako mudri i sposobni ljudi, ali ići toliko žestoko kritizirati (da ne kažem neku ružniju riječ) svog dobavljača, a da prije toga nisu ni pokušali osigurati neki drugi motor, po meni je stvarno glupo, malo za reći glupo. Sami su se doveli u ovu situaciju pa ne bi trebali kukati na sva zvona. Izdvojit ću dvije stvari iz članka: Mnogi vjeruju kako je austrijska momčad sama kriva zbog završetka narušenog odnosa s Renaultom, a da pritom nisu osigurali drugog dobavljača pogonskih jedinica. “Prvo, Mercedes surađuje s Renaultom na projektu cestovnih automobila. Pa kada… Read more »

dakako

Ma shvacam ja da nekad osjecaji prevagnu razum i dobro je da je tako,jer nebi valajlo da se svi uvjek u svemu lizu. Al ovdje je bilo kao malo djete kad mu uzmes igracku pa se ono jadno,jer nezna uciniti nista konstruktivno,dere kao da mu kozu gule i tako sve dok ne dobije tu igracku nazad. Medjutim ovo su odrasli ljudi,cak stavise poslovnjaci,uglednjaci,da ne nabrajam dalje pa imaju nafrisko 4 titule iza sebe. Kao slon u staklarnici je vjerojatno najbolji opis ovoga ne snalazenja.

F1 fan

Radi guza ko meduza a?

Related Posts