Williams frustriran zbog Massinih loših performansi

Williams ima pomiješane osjećaje nakon kvalifikacija za VN Rusije na stazi u Sočiju. Finac Valtteri Bottas startat će s trećeg mjesta dok je Felipe Massa imao jako lošu drugu kvalifikacijsku rundu i utrku će započeti tek s 15. mjesta.

Massa je za loš rezultat okrivio gužvu, pogreške i potrošnju stražnjih guma dok se njegov timski kolega provezao kroz drugu kvalifikacijsku rundu i postavio treće vrijeme u trećoj kvalifikacijskoj rundi.

“Nije to bila samo pogreška, bilo je problema i s gužvom na stazi. Dva kruga sam zapeo u gužvi gdje sam gubio vrijeme, u trećem krugu sam napravio pogrešku, a u posljednjem krugu su stražnje gume bile potrošene i nisam mogao postaviti dobro vrijeme. Jako frustrirajuće kvalifikacije. Imali smo sve šanse da startamo pri vrhu i šteta je da se dogodi ovakvo nešto. Imamo dobar bolid. Nadam se da sa strategijom možemo pokušati nešto drugačije i da bi moglo upaliti,” rekao je Massa.

Williamsov direktor za performanse i dugogodišnji Massin saveznik, Rob Smedley, zaprepašten je rezultatom Brazilca.

“Veliko razočaranje, bolid je ovdje bio jako dobar. Namjestili smo ga za kvalifikacijsku formu. Bolid je na ovoj stazi malo brži od Ferrarija i puno brži od Red Bulla pa je zadovoljavajuće imati treće mjesto, ali trebalo je biti treći i četvrti ili peti, a ne treći i 15,” rekao je Smedley.

“Malo smo izašli iz harmonije. Vozio je četiri kruga. U prvom je zagrijavao gume, u drugom je napravio pogrešku, u trećem je zapeo u gužvu. U četvrtom krugu, u kojem je trebao postaviti dobro vrijeme, otišao je široko u zavoju osam jer su gume već bile potrošene,” dodao je Smedley.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

da je bar ona jučerašnja kiša bila danas

Related Posts