Stewart uvjeren da Hamiltona čeka još nekoliko naslova svjetskog prvaka

Lewis Hamilton je jučer osvojio svoj treći naslov svjetskog prvaka i time se izjednačio s legendarnim Sir Jackiejem Stewartom koji je do sada držao laskavu titulu najuspješnijeg britanskog vozača. Stewart je naslove osvajao 1969., 1971. i 1973. godine, te je pobijedio 27 puta u ukupno 100 odvoženih utrka. Međutim, Lewis je nadmašio sve Škotove brojke i vrlo vjerojatno će u narednim sezonama dodatno podebljati svoju statistiku.

Stewart se slaže da Hamilton ispisuje povijest motorsporta, no misli da je teško povući paralelu između različitih razdoblja i uvjeta u kojima su on i Lewis osvajali naslove.

”Odlično je odvozio ovu tešku utrku koja mu je donijela treći naslov svjetskog prvaka. U mom slučaju je bilo malo drugačije, pošto sam svoj treći naslov osvojio u zadnjoj sezoni i znao sam da neću ponovno pobjeđivati”, kazao je Stewart.

”On (op.a. Hamilton) ima još puno godina ispred sebe i ima veliku priliku da osvoji tri ili četiri titule. Moglo bi biti i pet ili šest u ovom Mercedesu.”

Dodajmo još da je Hamilton jučer postao prvi Britanac koji je obranio naslov svjetskog prvaka, a to je nešto što nisu uspjeli ostvariti drugi višestruki britanski prvaci poput Stewarta, Clarka i Grahama Hilla.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
najboljif1fan

Ili ne nadam se barem vozački Ferrari da ima.

mclaren tooned

Vec sljedeća godina je nova sansa i uz ovakvu konkurenciju (Nicu) izgledi su jos veci. Samo da se Ferrari jos malo poboljsa pa da taj naslov bude malo “slađi” a i utrke zanimljivije.

modesto

da bit će 8 puta prvak zaredom kako je krenulo . promijenit će oni još pravila zbog njega jackie ne brini.

rocky

Nece,on je Britanac.

najboljif1fan

Tako je.

otto

Točno,za predpostaviti je kako Hamiltona čeka još nekoliko naslova svjetskog prvaka,samo neznam čijih!

Related Posts