Renault: Teško je ostati s Red Bullom

Iako Renault nije rekao ne dobavljanju pogonskih jedinica Red Bull u 2016., Cyril Abiteboul kaže kako će to biti vrlo teško zbog svih kritika.

Priča s Red Bullom i pogonskim jedinicama punila je naslovnice od trenutka kada je četverostruki svjetski konstruktorski prvak objavio kako prekidaju svoju suradnju s francuskim proizvođačem. Ali kako su Mercedes i Ferrari odbili opskrbljivati Red Bull, momčad iz Milton Keynesa bi mogla biti prisiljena opet se pomiriti s Renaultom. No, francuski proizvođač možda neće biti otvoren za to.

“Sigurno je da ćemo napraviti ono što je dobro za Renault. Ako ćemo napraviti nešto drugačije od onoga što se očekivalo da ćemo napraviti, onda će to morati biti dobro za Renault i morat će služiti svrsi koju Renault ima kao dio ovog sporta. Ali iskreno, kada pogledate način na koji smo bili tretirani, bit će vrlo teško uvjeriti moj odbor i izvršni menadžment da naprave nešto drugo od onog što je trenutno u planu. Ono što je važno su namjere Red Bulla i Renaulta, i one moraju biti provjerene,” rekao je Abiteboul za Autosport.

Iako Renault nema želju vidjeti Red Bull izvan sporta, Abiteboul je ponovio kako će javna “smrt” njihove veze otežati nastavak suradnje.

“Imamo dug i plodan odnos s Red Bullom, koji je očito bliže svom kraju nego svom početku. Stvarno se nadam da ćemo pronaći način za svakoga da rade ono što žele raditi. Ali oni su rekli jako, jako čvrste izjave o činjenici da ne žele više raditi s Renaultom. Teško mi je suditi išta drugačije trenutno,” dodao je Abiteboul.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
kubinjo

ono što je hrvatski nogomet pod mafijašem mamićem,to je i F1 pod ecclestonom. privatni poligon za iživljavanje.odavno su ti mitomani osigurali novac i sad kroje pravila,uništavajući sve pred sobom.bacit će mamac i mrvice,koje će naivci progutati.renault,a ni ni bilo koji proizvođač ne mogu ništa mercedesu uz ova smiješna pravila.u red bullu se bezveze ljute,između ostalog i što renault nije iskoristio tokene.to je kao da imate namjerno zagoreni ručak koji ne smijete promijeniti,ali možete mu pokušati ublažiti grozni okus dodavanjem začina.ništa od toga.gledanje F1,postao je čisti gubitak vremena

Schumi1

Ti sine nemaš pojma koji je Bernijev posao.

joshuazg04

Otkantajte napuhance iz Red Bulla.. Četiri titule ste osvojili, nek mi nitko ne osporava pouzdanost i snagu Renault motora u tim godinama………. Očito su to brzo zaboravili……
Nek si sami sklepaju motor, il nek odj….

loni

Motor je spreman sa svih 12 tokena korištenih za upgrade, samo nisu ludi da žure i daju ga odmah RB-u koji se ponaša kao djeca u vrtiću.
(Kao i neki “likovi” koji komentiraju)

FerrariHR

Teško je i njima sa vama..

Schumi1

Đubrad jedna, popravite više taj motor i sve će biti u redu. Alo, treća sezona vam pred nosom, a vi sve gori. Umjesto obrnuto. Ove godine već spucali po 8 motora, a nijedan token nisu potrošili. Pa prošle godine nisu bili ni blizu ovoliko loši. Likovi idu u rikverc.

Related Posts