Red Bull u pregovorima s Renaultom

Britanski Autosport prenosi informaciju da su Red Bull i Toro Rosso u pregovorima s aktualnim dobavljačem pogonskih jedinica kako bi osigurali pogon u 2016. Podsjetimo, njemački mediji su danas objavili vijest da Ferrari svoje motore ne želi isporučivati četverostrukim svjetskim prvacima, ali zato može njihovoj sestrinskoj momčadi Toro Rossu.

Austrijska ekipa koristi motore franncuske kompanije od 2007., a prošlog su mjeseca izjavili da je suradnja gotova zbog slabih performansi Renaultovog V6 stroja. Cijelu ovu situaciju su dodatno otežali prethodni verbalni ratovi između dvije strane, a kao šlag na tortu su došle izjave Renaultovog vrha da namjeravaju pokrenuti vlastitu momčad i prestati opskrbljivati druge ekipe svojim pogonskim jedinicama.

Red Bullov vlasnik Dietrich Mateschitz ne krije da je odlazak iz Formule 1 jedna od opcija, a šef trkaće momčadi Christian Horner je priznao da je njegov zadatak uvjeriti Mateschitza na ostanak. Pregovori su još uvijek u tijeku iza zatvorenih vrata, ali s malo stranaka. Mercedes je, osim svoje tvorničke momčadi, osigurao isporuku motora Williamsu, Force Indiji i Manoru, a Ferrari za sljedeću sezonu ima ugovore sa Sauberom i Haasom.

Vremena je sve manje za austrijsku momčad jer je pogonski sustav važan čimbenik oko kojega se konstruira bolid za narednu sezonu, a Autosportovi izvori tvrde da Red Bull ima otvorena vrata za nastavak suradnje s Renaultom, a na umu valja imati činjenicu da svakako imaju još jednu godinu u aktualnom ugovoru.

U svemu prste ima i Bernie Ecclestone koji mora osigurati da grid sljedeće godine ne padne na samo 18 bolida te je dodao da je Red Bullova budućnost osigurana.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
FerrariHR

Puno je teških riječi palo,neznan baš da će to funkcionirat. Jedino ako se Renault bitno ne popravi.

Related Posts