Palmer: Renault je odobrio potpisivanje ugovora za 2016.

Lotus je jučer potvrdio da će rezervni vozač Jolyon Palmer sljedeće godine dobiti trkaće mjesto u momčadi iz Enstonea, a 24-godišnji Britanac kaže da je taj potez prvo morao odobriti Renault, što potvrđuje nagađanja da će momčad Gerarda Lopeza u 2016. vjerojatno nositi ime francuskog proizvođača. Na pitanje je li Renault morao odobriti prijelaz, Palmer je rekao:

“Da, upravo tako, obje strane su bile sretne. Uglavnom se radilo između te dvije strane. Na početku je bilo između Lotusovih šefova dok još nismo znali puno o dogovoru s Renaultom, a onda i s Renaultove strane jer su rekli ‘da, sretni smo s tim, stavit ćemo te u bolid’.”

Iako Francuzi službeno još uvijek nisu oživili svoju tvorničku momčad, Palmer je siguran da će se sa svojom ekipom pojaviti na gridu sljedeće godine.

“Da, osjećam to. Od ljetne pauze su bila veoma teška vremena za cijelu momčad, ali imao sam vjeru uz pregovore s Renaultom koji traju. Ne znam što je u glavama Renaultovih šefova ili dioničara u mojoj momčadi; hoće li biti nešto, a ako do preuzimanja ne dođe, možda imaju nešto drugo u svojoj glavi. Jednostavno sam morao imati vjeru da će se nešto dogoditi. Momčad je predobra da se ništa ne dogodi sljedeće godine. Siguran sam da će u određenom trenutku sve biti sređeno.”

Palmer je ipak priznao da je ostao iznenađen kada je čuo da ekipa iz Enstonea neće imati istu vozačku postavu u 2016.

“Nisam se tome nadao jer sam mislio da će se tu stvari vrtjeti oko Romaina s obzirom na pregovore s Renaultom. Uopće se nisam tome nadao, ali onda se dogodilo i odjednom su se otvorila vrata za mene.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

ne opet renault

irarreF

Da mogu, za ovaj bi ti komentar lupio a barem 5 minusa…

Related Posts