Newey isključuje mogućnost pomirbe s Renaultom

Red Bullov tehnički direktor, Adrian Newey, isključuje mogućnost nastavka suradnje s francuskim proizvođačem pogonskih jedinica i naglašava kako je odnos poprilično završen.

Red Bull je imao ugovor s Renaultom do kraja 2016. godine, ali su u austrijskoj momčadi odlučili prekinuti suradnju godinu dana ranije zbog rastućih problema s Renaultovim V6 motorom.

Iako su nedavne glasine čak govorile i o tome da francuski proizvođač želi kupiti Red Bullovu momčad, Newey, koji je sudjelovao u optuživanju Renaultovog slabog motora kaže kako je udruženje dosegnulo točku gdje nema više pomaka.

“Nažalost, naš odnos s Renaultom je većinom završen. Bilo je previše problema u braku pa sad nemamo motor,” rekao je Newey za Reuters.

Red Bull je istražio i nekoliko drugih opcija da bi osigurali pogonsku jedinicu i za 2016. godinu, ali su službeno odbijeni od strane Mercedesa, dok su u Ferrariju pokazali kako nemaju namjeru dobavljati pogonske jedinice rivalima.

Newey, najuspješniji dizajner u povijesti Formule 1, vjeruje kako su dvije najbolje momčadi u strahu da bi Red Bull mogao biti bolji od njihovih tvorničkih momčadi koje bi koristile istu opremu.

“Vjerojatno ćemo biti istjerani iz Formule 1. Mercedes i Ferrari su nas odbili zbog straha. Red Bull ne bi trebao biti u poziciji u kojoj je samo još jedan broj,” dodao je Newey.

Kako je u više navrata zaprijetio da će napustiti sport ukoliko ne dobiju konkurentan motor sljedeće godine, Red Bullov vlasnik Dietrich Mateschitz je kao rok za dogovor postavio kasno u listopadu.

60 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
najboljif1fan

Težak udarac za njih zato ih nikad ni nisam volio uvijek odustaju od svega.

Messa

Zbog straha?? Možda zbog straha da ih nećete popljuvat? Hamilton ih je jednom nazvao “tvornicom pića”. Sad nekako ispade da i jesu samo to. F1 ekipa bez motora.. Morali su pokazat više respekta prema renaultu jer ipak je renault veće ime u F1 nego Red Bull..

override667

Stavi se u situaciju Merca i Ferrarija.. Radis na nečemu godinama.. Ulupas silne milijune, gro truda, raznih ideja raznih ljudi i potrosis strašno puno vremena da bi napravio nešto što bi kupio neko za “siću” i onda možda razvalio sve na gridu i još ti se rugao na kraju.. Sad će neko reć pa nek Merc i Ferrari naprave bolu šasiju.. E pa isto to vrijedi i za RB, nek napravi motor.. Rugala se sova sjenici.. Jadno..

Formulas

Momci ajmo biti malo realniji i pogledati sliku s obje strane. Kao prvo isprike svima jer nemam instaliran dodatak za Hr tipkovnicu na Windowsima. Slazem se i sa jednom i drugom stranom koji brane Ferrari/Mercedes odnosno Red Bull. I svi imate dobre argumente zasto bi ovi trebali prodati motore ili ne. No cinjenica ostaje da su oni Ferrari u ovoj prici isto tako patili se sto od 2009 da smanje deficit u odnosu na Brawn Gp , pa su kupili mrvice iza Red Bulla koji i nije uvjek bio u najboljim odnosima s pravilnkom pa do kruzenja dvije godine iza… Read more »

zgrobnika

Nevjerovatno što pišete da bi RB trebao nešto dati za motore (AN, aerodimamiku itd). Normalno bi bilo da da ono što daju svi ostali customeri a to je samo novac. Za sve kupce motora bi trebala vrijediti ista pravila. A to što je RB pljuvao po Renaultu mislim da su još bili preblagi, neki dan sam proučavao layout Renoovog motora i u usporedbi s ostalima je jadan, konzervativan i potpuno neinvetivan. Uz to totalno nepozdan i slab. RB je platio Maria Iliena da pomogne Renaultu i lik je našo 0.45s poboljšanje po prosječnom krugu napravio prototip ali su u Renou… Read more »

Formulas

Sslazem se oko ovog prvog djela s tobom, no isto tako onaj koji prodaje svoj proizvod obicno ga prodaje onima koji im nisu konkurencija kao sto npr Renault radi s Dacijom ili pak Ferrari s Maseratiijem. No dali mislis da bi Ferrari prodao motor za neki novi automobil McLarena ili Paganija? Mercedes prodaje svoje motore ovom gore spomenutom dvojcu jer nerade vozila koja su jedni drugima konkurencija. Apsolutno ista stvar je u F1. Dati cu ti svoj proizvod ako neugrozavas mene. A onaj koji zeli ugroziti vrh mora imati svoj proizvod ili naci drugog dobavljaca. Sto mislis kad bi Applle… Read more »

zgrobnika

Teorija i primjeri ti ne drže vodu npr Samsug, Lg i Sharp proizvode Apple ekrane a samsung proizvodi i čipove. Jedno vrijeme je samo samsung bio u stanju napraviti ekran http://gizmodo.com/5892912/samsung-makes-the-new-ipads-screen-because-no-one-else-could pa što su trebali napravit? Reći: Sorry nećemo vam prodat ekrane jer nas ugrožavate? I što je najgore to nije sport nego biznis pa su odnosi pošteniji. FIA bi to trebala riješit quotamama pa nebi njtko ostao bet motora. Npr 11 momčadi 4 dobavljača svatko mora omogućiti kapacitet za bar 3 ekipe riješena stvar. Cijena razvoja također nije problem treba ukinuti tokene i ograničiti prodajnu cijenu PU za customemer… Read more »

Formulas

Ok u pravu si sto se tice Apple dao sam kriv primjer ali mislim da si shvatio poantu. U F1 se bori momcad za prestiz i titule. Novaca nevjerujem da je itko u F1 zaradio, bar sto se momcadi tice. I ako Ferrariju ili Mercedesu ovisi o tih 40 miliona da dobiju jako velikog konkurenta u igri za te titule oni im nece olaksati posao s prodajom svojih motora i imaju pravo na to jer je to NJIHOV motor. Red Bull nemoze nikog natjerati da da svoj motor. Neka naprave svoj kad su tako bahati pametni i najbolji. Izvoli pa… Read more »

zgrobnika

fan potpuno si u pravu.

loni

Samo kao info..
Renaultov i Ferarijev motor su koncepcijski i po poziciji turba skoro isti.

Super je što su naši fanovi tako stručni da mogu sami analizirati nove F1 motore (PU), koje sasvim ne razumiju ni oni koji su ih konstruirali 😉

zgrobnika

Ferrarijev motor je bio slican Renoovom prošle godine, a sad je već podosta različit komore za izgaranje su unaprijeđene, direct inection radi na puno vecem tlaku, pomaknuti su rezervari ulja na hladnije mjesto i ers je pomaknut, povecan je ers i od slijedeceg vikenda navodno ce imat uži blok zbog aero paketa. A Renoov motor je gori nego prošle godine Ako ti nešto ne razumiješ to ne znači da drugi ne razumiju.

loni

To što je nešto malo pomaknuto, malo šire ili malo uže ne čini Ferarijev motor koncepcijski drugačijim od prošlogodišnjeg, niti čini Renaultov jadnim i neinventivnim …. izvuči 700-750 Ks iz 1600 ccm je sve samo ne neinventivno.
Također nije bilo ni problema s pouzdanošču kod Renaulta u zadnjem periodu.

Osim toga i Renault je mijenjao dosta toga, komore, klipove, itd… a u upravo im je spremna nova verzija sa “potrošenih” 12 tokena.

Čini mi se stoga tvoja genaralna ocjena Renaultovog PU površna i nestručna.

Desmosedici

Newey je radio u tri velike momčadi ali nije u najvećoj. To mu sigurno stoji u podsvijesti i fali u biografiji ma koliko god bio uspješan.

zgrobnika

Misli da gospođa Newey ne želi u Italiju.

zgrobnika

Misli = Mislim
Mobitel debeli prsti i nema edit countdowna i dok tipkam ne vidim post na koji replyam.

dataxtd

Postoji li opcija gdje Ferrari želi da se RB raspadne, pa da pokupe inžinjere koji im trebaju da prestignu Mercedes?, a možda i Mercedes ima nešto tako u planu.

pit stop

nek prebace Neweya u Torro Rosso, tam imaju motor

Fangio

Sada ce Ferrari ostatikriv sto RB nema motor a sve je teklo malodrugacije. Kada im je Ferrari nudio motor onda su gga sa gnusanjem odbili. Potom su zabrijali na Mercedes. Kad su ih je Mercedes odbio onda su dosli na vrata Ferrarija i to sa ucjenom kako oni zele apsolutno identicnu spec kao i Ferrari. Ne samo sto su dosli prekasano, jer je Ferrari vec napravio sve planove i organizaciju za proizvodnju motora za sljedecu godinu i kad bi htjeli udovoljiti RB, pitanje je mogu li to. A sto se tice indeticne spec. kao sti ma Ferrari. Pa to je… Read more »

RapptorTeam-BiH-F1

Naci ce oni sebi motor. ne brinem se ja za njih. Pa makar ga i od Honde dobili. Mada mislim da ce ostati sa Renaultovim motorm ali sa malo vecim znakom RENAULT na sasiji!

Desmosedici

Ovaj sport je skupa igra i ne treba očekivati da će se netko nekome za nešto smilovati. Red Bull se našao u nezgodnoj situaciji jer je momčad koja nije proizvođač vozila i motora, već energetskog pića, a izgubili su eskluzivu Renaulta. Ako ih kupi VW treba premostit najmanje dvije sezone dok VW ne razvije svoj motor. Da bi to premostili moraju pristati na B specifikaciju od bilo kojeg dobavljača motora ili napustit F1.

bare

Mislim da VW sad ima drugih briga i troškova.

hrvatski jal

Sjecam se nedavnih komentara kako je ferrari zakon, i najbolji, jer tvrde da ce udijeliti jadnom red bullu motore, oni se ne boje konkurencije, njima je stalo do buducnosti f1.. Za razliku od onih pic…. iz mercedesa koji nemaju muda i misle samo na svoj interes. A gle sad ovo, talijani se premisljaju, pa tko bi to rekao odjednom… najsmijesnije od svega sto ne cujem ferariste da sada negoduju i osudjuju svoje za kukavicluk. Meni je to u krajnjoj liniji simpa jer sam i sam bio zaljubljen u propetog konjica gooodinama, ali eto, s vremenom skuzis da je lova- lova,… Read more »

FerrariHR

Volio bi vidit neke specijalce kako bi vodili bilo koju ekipu F1,brzo bi u napadu poštenja da konkurent ne propadne dali svu svoju logistiku,ljude i infrastrukturu,a još brže bi propali financijski i svakako. Al nije bitno,neka se pamti da si proda svoj motor,to je bitno. Ferrari je to šta je,netriba njima reklama,sve ostalo je bljuvanje otrova frustriranih pojedinaca.

MJ512

Pa iz Ferrarija nisu ništa lagali. Ponudili su im motore (normalno B specifikacija), a RB je odbio jer su se zaletjeli i mislili da mogu postavljati uvjete instituciji kao što je Ferrari.

loni

Želje i pozdravi Iz RB….

– prvo ponašali su se nesportski tokom sezone , sad ništa od pomirenja sa Renaultom .. prvenstveno zato jer Renault to više ne želi
– tko bi poželio takvoj ekipi dati motor , nakon kritika koje su pokazali prema svom trenutnom dobavljaču motora nakon ostvarenih 50-tak pobjeda
– uz sve to … prepotentna gospoda iz RB-a su tokom sezone rekla da je bolji Ferrari “B” spec. nego Renault … pa evo im ga sad – što si ga ne uzmu za 2016 sezonu 😉

Petar8

Hm, nikako da itko shvati poziciju i želje Red Bulla (tj. Mateshitza, jer ipak on daje lovu). Mateshitzu nije isključivi motivator novac jer do novca može doći na razne načine (pa čak i rasprodajom momčadi “za dijelove”)… Uostalom, Renault je bio ekskluzivni dobavljač motora za RB i sigurno je za RB najpovoljnije da ima njihove motore. Da konstatno osvajaju bodove u sredini poretka financijski bi morali biti na dobitku, ali to nije cilj: cilj su pobjede koje im Renault ne može dati. I zato će radije otići nego uzeti neki “polumotor”. Ne bi mi trebalo biti žao ni cijeli team,… Read more »

Ross Brawn

Mislim da je Rb trenutačno prilično očajan a to govori činjenica da se nakon svega pokušavaju pomirit s Renaultom što znači da im je jako stalo ostat u f1 čak i ako im ostane taj lošiji motor od konkurencije no kako stvari stoje Renault kupuje Lotus što možemo iščitati iz odlaska Grosjeana u Haas i činjenice da će Mercedes odsad opsrkbljivat Manor što znači da je jedan tim otpada što znači prema tome da Renault više ne želi pomirdbu s RB. No kao što sam spomenuo odlazak iz F1 je za Rb najgora opcija tako da mislim da trenutačno pokušavaju… Read more »

Schumi1

A što to nebi Renault mogao pored svoje ekipe, još snadbijevati i dvije Red Bullove ekipe, kao i do sada? Tako bi imali tri ekipe sa Renaultom, tri sa ferrarijem, četiri sa Mercedesom, i jednu Hondinu.
Stvar je u tome da Red Bull još nije raskinuo ugovor sa Red bullom. Jesu radili na tome da raskinu ugovor. Ali pošto to nije još završeno, mogu samo obustaviti to, i ostati sa Renaultom pod istim uslovima kao i do sada.

modesto

ha nitko ih ne voli više, raspad sistema i odlazak iz f1.do jučer najbolji.pisao sam to 2013 da kad ode vettel da će se raspast red bull .tad su lupali red bullovci 100 minusa.i evo ga slična sudbina kao s bennetonom.ali današnjoj formuli fali rivalstva,lewis nema konkurenciju -nekako mi ih je žao tako da taj red bull iz 2013 bila bi zanimljivija ova sezona.treba uvesti neograničena testiranja bolida jer već nakon 5 utrka netko s ovim bodovanjem pobjegne 50 bodova.

override667

Ovi cmizdravci ne prestaju cmizdriti i gotovo.. Stvarno ne vidim ništa sporno.. Oš mi prodat motore? Neću!! Kraj priče i za Merc i za Ferarri ali ne i za RB, ajmo dalje.. Ovo cmizdrenje je smijesno.. Napravi si motor pa ih onda zgazi i onda s3ri nešto, ovako je jadno.. Manjak sportskog duha se vidi najviše na njima, napravili bi pola posla i odnijeli pobjedu i onda trljali svima sve u nos.. E neće moći..

Redbulovac

Ako Red Bull ode otič če vjerojatno i Torro Rosso.To je 4 bolida manje na gridu.Samo pitanje je što če biti sa Ricciardom i Kvayatom ,to jest sa Sainzom i Verstappenom.
Teško če svi pronač mjesto u drugim momčadima a bila bi velika šteta da nekog od njih ne vidimo na gridu.
Pogotovo Ricciarda.

zgrobnika

Bilo bi smiješno da nije žalosno. Argumenti Ferrarija i Mecke su jadni, kakve motore daju drugim momčadima takve trebaju dati i RB-u. Kupovina motora nebi trebalo biti uopće pitanje ako je netko spreman kupiti treba mu biti omogućeno. Ako dodje do izlaza RB-a to će biti prvi puta da je netko izbačen iz F1 jer je predobar. Formula 1 postaje totalna prčija- Vi koji se čudite što RB kudi Renault npr. zamislite kakve bi bile izjave McL i FA da Honda napravi druge godine lošiji motor (što je tehnološki temuguće) i cijelu sezonu ne iskoristi niti jedan token. Renault kao… Read more »

FerrariHR

Problem i je šta Red Bull traži isti motor,a ne ka drugi,dobije stariju specifikaciju. Bez obzira sta imaju novce,ne moraju to dobit,argumenti obe ekipe su razumljivi.

zgrobnika

To nije točno jer će čak i Marusia dobiti 2016 specifikaciju Mečke (samo ne znam kako će to platit). Ferrari im je ponudio specifikaciju 2015, a svima ostalima 2016.

The Best F1 Driver

Mečkini argumenti možda i jesu slabiji od Ferrarievih s obzirom da su nakon odbijanja RB-a uzeli Manor…no Ferrarievi baš i ne. U biti nije baš tak jednostavno uletit u bilo koju ekipu 5 do 12 i dostavit im novi motor, te motore treba i proizvest, a ne da se tu radi o paketu napolitanki u Konzumu…tak da to baš i nije tak jednostavno a ako su nečiji argumenti jadni, onda su to nažalost RB-ovi… RB si je za ovo definitivno sam kriv i nemaju koga drugog krivit. Koji normalni proizvođač bi s njima uopće pomislil imat posla nakon silnog pljuvanja… Read more »

otto

Nikakvih tu argumenata protiv RB-a nema.RB i STR su dosad potrošili 30-tak nit konkurentnih a po broju se vidi,nit izdržljivih Renault motora s čime je Renault sam sebi pljunuo posred lica.Neznam ko bi to kupovao nečije preskupe skalamerije i pritom šutio.

override667

Dobaaaar 🙂 Da, baš nekak tako.. Dajte nam Neweya ili ćemo momentalno izać iz F1 😀 😀

avalon

ma šta dobaaar … odlićaaan ! newey = subjekt = biće koje spoznaje i djeluje …. PU = objekt = predmet , stvar ! no kad treba pokenjat RB onda između objekta i subjekta nema razlike . i zašto se često piše kako bi merc ili ferrari DALI motor RB ? ja sam mislija da bi im ga PRODALI . a “argument” kako su merc i ferrari ulozili silne miljune u razvoj svojih PU “i sad bi ih kao trebali DAT RB-u” … a zašto ih ferrari daje ( valjda prodaje ) sauberu i marussii , a mercedes prodaje lotusu… Read more »

Schumi1

Joj kad čujem ovu logiku da bi oni njima trebali dati Neweya, dođe mi da glavom razbijem zid. Oni (Mercedes i Ferrari) prodaju motore customerskim F1 ekipama, koje su sastavni dio ovoga sporta odkad postoji. Ako već prodaju motore, onda trebaju prodati bilo kome ko hoće da ga kupi. Ili im zabraniti da prodaju ikome, ako će se ovako ponašati. Ovo treba FiA riješiti pod hitno. A ovo za slabiju specifikaciju, molim vas da se ne brukate više. Jedino Manor ima prošlogodišnji Ferrarijev motor. I to su dobili uz saglasnost svih timova, jer nisu imali spreman bolid za ovu godinu.… Read more »

override667

Nitko njih neće izbacit, sami najavljuju izlazak ako im se ne udovolji.. Sama ta činjenica je dovoljna da se vidi koje su plačipi*ke u pitanju.. Pravi su nema šta.. Ko razmaženo derište od 3 godine.. Neće stat F1 ako RB izađe van što neće..

pila

mislim da nije u pitanju kukavicluk Ferraria i Mercedesa nego respekt prema Renaultu koji je odnio mnogo sampionskih titula……isto tako nisam cuo McLaren da tako pljuje po Hondi u kojoj mjeri je RB pljuvao po Renaultu a imaju itekako razloga za to …..RB nije shvatio da F1 nije pocela one godine kad su oni usli taj cirkus i naravno odmah sa dva tima kao samar Ferrariu i Mercedesu…
dosla maca na vratanca

avalon

ma da , stvar je interpretacije . moze se umisto izraza kukavičluk upotrebit respekt jer bolje “zvuči” isto ka šta npr bolje zvuči taktički povlačenje umisto bijega 😉 volija bi komparaciju “pljuvanja” RB po renaultu sa “pljuvanjem” McL po hondi . mislim da su i jedni i drugi bili poprilično oštri prema svojim dobavljačima PU i teško je odvagnut ko je više “pljuva” . ako ništa drugo bar vozači RB nisu “pljuvali” renaultovu PU ka šta je u japanu uradija fernando . čisto sumljam da mateschitz ka vlasnik nije svjestan i da ne zna kad je “počela” F1 , a… Read more »

pila

Nije poenta u spašavanju nego u želji da opstaneš, primjer Williams ,
Sauber……čisto sumnjam da je RB spašavao ikoga nego čisto megalomansko ponašanje jedne uspješne kompanije koja u biti nema nikakve veze sa sportovima osim sponzoniranja istih u svrsi promocije svojih proizvoda…..
Kažem, mnogi su se povukli iz ovog sporta, Toyota , Jaguar, Honda, Renault, Cosfoworth i neki drugi, ali niko to nije uradio sa prvom neuspješnom sezonom nakon osvajanja 4 šampionske titule…

avalon

pila … to šta ti čisto sumljaš da je mateschitz spašava minardi ne znači da su tvoje sumlje utemeljene … samo su subjektivni dojam . jaguar se nije povuka iz F 1 isto ka ni minardi … samo su oba tima kupljena od mateschitza i nastavili “djelovat” u F 1 prominjenih imena . minardi je “posta” TR , a jaguar RB . ex stewart je prodan ford motor company , preimenovan u jaguar , prodan mateschitzu i opet preimenovan u RB . ove sezone je buđet RB 400 milja $ + , neka je TR 100 milja $ to je… Read more »

Schumi1

avalon, imaju i RB Leipzig u Njemačkoj 2. Bundesligi 🙂
RB Air Race može se slobodno reći oni i osmislili. To je njihov sport. Onda i RB Cliff Diving. I mnoge druge ekstremne sportove. Sponzori su WV-a bili u Reliju Dakkar sa Tuaregom. Sada su sponzor WV Pola u WRC-u…

avalon

Schumi1 … ma da , znam ali nisam zelija sve navodit da “zaljubljenici” u mateschitza ne pomisle da pretjerujem . lik ima 71 godinu , “tezak” je 13 miljardi $ i izgleda da mu je uzitak ulagat u sport jer valjda ga to pomlađuje s obzirom da mateschitz izgleda jako vitalno za svoje godine . btw , zaboravija sam napisat u komentaru poviše … dietrich s obzirom da je “kasica – prasica” RB ( i TR ) je poprilično samozatajan jer ne pojavljuje se na trkama i vrlo rjetko se oglašava u medijima o svojim F1 timovima pa kad pročitam… Read more »

Habi

RedBull je zrtva vlastitog uspjeha,u njihovoj tvornici radi jednako ljudi ko i Ferrariu i Mercedesu al se nemoraju fokusirat na razvoj motora naravno da su tu najbolji i da im nitko nece dat motor a jednakom snagom. Realno gledano i jedna momcad koja placa svoje motore ne dobiva iste specifikacije ko tvornicka momcad. RedBull je trebao drzat jezik za zubima izdzat godinu dvije nize u poredku i pricekat Renault da poslozi motor.

kreso

Nisam navijac RB,u biti ne volim ih..ali ih podrzavam..kakve su to idiotarije,isporucivat konkurenciji slabiji motor..ko se tu onda natječe..iz RB bi bili kreteni kad bi na to pristali da bi samo kružili u sredini poretka i za to još plaćali milione…

Jester

Hm, pa nek onda ta ‘konkurencija’ napravi svoj motor i neće imati tih problema.
Situacija je takva da nisu u poziciji da mogu birati. A još manje uvjetovati i zahtijevati. Sami su si zakuhali cijelu situaciju kad su raskinuli s Renaultom, a nisu pronašli drugog dobavljača motora. S druge strane, osim par konstanti, timovi u F1 dolaze i odlaze…kad to shvate bit će im lakše odlučiti.

F1 fan

To sam ja napisao nedavno.
E sad zamislite da merc isporuči red bullu slabiji motor od svog, recimo onakav kakav ima wiliams.. Znate što bi dobili?? Najjači red bull odkad su u f1

Marlon Brando

Mercedes i Ferrari – kukakvice i sportske sramote. Prije su bili ljubomorni na Red Bull, a sada ih uporno gaze kada su vec pali na pod. Prejadno.

Zato se navija za McLaren – momcad s karakterom!

FerrariHR

Marlon Brando…tvoji komentari su ponekad tragedija,poput ovoga. Sportska sramota je kad se posvađaš sa svojim dobavljačem pa sad prosiš motor od direktnih konkurenata,od istih koji ulažu enormne novce kako bi bili na vrhu. Sad bi tu svoju tehnologiju tribali dat drugome u ime nekakvog “sportskog duha”,u sportu di se troše nemili novci za bit na postolju. I ti bi meni sigurno proda nesto na svoju možebitnu štetu da bi ispa pošten,bi malo sutra. Red Bull se zna da ima jak aero paket,zasto bi Ferrari ili Mercedes dali motor ako znaju da na tom polju nisu tehnički dovoljno potkovani? Zato ti… Read more »

Branko MKD

sto ste trazili,to ste dobili

Marlon Brando

Ako cemo gledati realno, trazili su motor i nisu ga dobili 😀 😀

Branko MKD

Pa imali su motor,ne moze Reno non stop da pobedjuje,trebalo je to da im bude jasno.Zato su uveli V6,da ne postane dosadna F1. Nije bilo fer od njihove strane za kritike,4 konstruktorske titule su osvojili so Reno. Eno im ga Koswort nek ga kupe.

Branko MKD

I ovo sam zaboravio, a sta bi bilo kad bi Reno kupio RB,u igri je i ta opcija,pa ovako zele da obezvredne RB,ipak je biznis u pitanju. Mozda je neki dil izmedju fabrike automobila,mozemo samo da nagadjamo. 🙂

Frano Kiso

”Mercedes i Ferrari su nas odbili zbog straha.”

Tu se, gospodine Adrian, uvelike slažemo. Zdravi sportski duh je davno zaboravljen. Money, money, money…

Marlon Brando

Tocno!! Da su Ferrari i Mercedes pravi sportasi onda bi dali Red Bullu motor i pokusali svojim znanjem pobjediti protivnike.

To je kao da ne zelis da invalid prohoda jer znas da bi on onda bio brzi od tebe. Ma sramota.

FerrariHR

Frano..neznam ko bi to tako olako prepustio(prodao)svoju tehnologiju direktnom konkurentu,dobro si napisa,novac i samo novac,al njihov novac i njihov motor,mogu ga dat svima a nemoraju nikome. Kakav sportski duh?

dxdy

vidio bi da li bi RB dao aerodinamiku Ferrariju zauzvrat…. bi malo sutra… dosta mi je cmizdravaca u F1.. ili radi i utrkuj se ili se goni van. kad su bili najbolji onda su gazili konkurenciju i varali na sve strane i nije ih bilo briga za nikog. sad bi svi trebali njima izlazit u susret jer nisu najbolji…

Related Posts