Hamilton: Nije loše za utrku startati s drugog mjesta

Lewis Hamilton kaže kako je zadovoljan što će startati s vanjske strane prvog reda u utrci za VN Rusije nakon što mu je zbog pogreške izmakla šansa za pole position u Sočiju.

Britanac je zanemario razočaranje što je izgubio prvo startno mjesto od svog timskog kolege Nice Rosberga i vjeruje da nije prevelik problem što će startati s drugog mjesta. S vrlo malo vožnje u petak i prekinutog trećeg slobodnog treninga zbog nesreće Carlosa Sainza Jr., nitko nije imao pravu priliku poraditi na postavkama ni za kvalifikacije niti za utrku, što je rezultiralo time da je Hamilton lovio Rosberga većinu vikenda.

Dvojica Mercedesovih vozača ostala su vrlo blizu jedan drugome u prvoj i drugoj kvalifikacijskoj rundi, a i borba za pole position je ostala neizvjesna sve dok Hamilton nije otišao preširoko u zavoju broj 13. Znajući da ne može poboljšati svoje vrijeme iako su hladniji uvjeti značili brži drugi i treći krug, Britanac je odlučio ući u boks sa sigurnošću da je Mercedes neuhvatljiv za ostatak grida.

“Krenuo sam u drugi krug, samo što ga nisam završio. Bio je ovo težak vikend za sve, ali Nico je odradio sjajan posao u svom krugu i ja sam bio vrlo zadovoljan s balansom koji sam imao,” rekao je Hamilton.

U odnosu na prošlosezonsku utrku u Sočiju, dva Mercedesa su opet osigurali prvi red za sebe, ali ovoga puta u obrnutom redoslijedu. Prošle godine dva vozača su u drugi zavoj ušli jedan pokraj drugoga sve dok Nijemac nije blokirao kotače i time prepustio utrku svom timskom kolegi jer je morao obaviti rani pitstop.

“Jako smo sretni. Ovo je odlično za momčad, a kako smo vidjeli prošle godine, nije toliko loše za utrku što ću startati s drugog mjesta,” dodao je Lewis.

Related Posts