Ecclestone: Dennis stopira prelazak Red Bulla na Hondu

Saga o Red Bullu i njihovom dobavljaču pogonskih jedinica za 2016. još uvijek traje, a najnoviji potencijalni kandidat kojeg mediji povezuju s austrijskom ekipom je japanska Honda. Bernie Ecclestone je rekao kako su se on i FIA složili da bi Japanci sljedeće godine svoje jedinice trebali isporučivati još jednoj momčadi, ali da McLaren ima posljednju riječ kada se radi o izboru te druge ekipe.

“Honda nema ništa protiv da im ponudi svoj motor, ali gospodin Dennis smatra da ne bi trebali iako Honda ima dogovor sa mnom i FIA-om koji im dozvoljava isporuku motora jednoj momčadi u prvoj godini, dvjema momčadima u drugoj i trima momčadima u trećoj godini. Oni su se nekako dogovorili s Ronom da on ima veto, a on ne želi Red Bull. Mislim da vjeruje kako im oni tada mogu biti konkurenti.”

Na pitanje kako McLaren može imati veto s obzirom na sporazum između Honde i FIA-e, Ecclestone kaže:

“Ron vjerojatno nije znao. Ne krivim nikoga. To su činjenice. Kada je Honda došla, FIA im je rekla da moraju isporučivati svoje motore trima ekipama ako žele ući u Formulu 1, a oni su rekli da to ne mogu učiniti jer su potpuno novi u Formuli 1 te da opskrbljuju jednu momčad u prvoj godini i nakon toga drugoj i trećoj.”

“Ne znam… Ron je definitivno rekao ne Red Bullu. Ne znam hoće li njegov veto važiti. Red Bull može voziti na Hondi samo ako se Honda složi, a oni se neće složiti i neće se svađati s Ronom jer će ih on tužiti.”

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dFixxx3r

sve više mi se sviđa taj red bull. njih ne zanima politika i strategija. oni su se došli utrkivat. žele konkurentan motor i ako ga nemoaju nemogu se utrkivati. i to sve stoji.

jučer gledajući trku sve je to došlo do izražaja. onaj vlakić mercedesa i red bullova koji se prestizao je bio odličan. kako je kvjat grizo, a kad je sjebo se ubacio riki. nema tu filozofije, samo stiskanja

sveznadar

ovo bi bila odlicna stvar za F1 … dvije prave ekipe sa Hondom dugorocno bi mogle napraviti pravu konkurenciju Mercedesu i Ferrariju …. jasno zasto Ron ne zeli Red Bull u tom paketu, ali to je nista sto se ne moze dogovoriti sa novcem i ugovorom ….. npr. Red Bull pica bi mogla sponzorirati McL sljedece godine, a Honda u ugovor stavi da “testiranja” nadogradjenog motora ima jedino McL …. time bi par utrka imali bolji motor od RB-a

zgrobnika

Ako RB ode (a sigurno neće) tužit će ih BE i uzet pare, oni onda neka tuže Hondu jer im nije dala motor a morala je i uzmu im pare. Ron je ovdje čist. Ali ipak bit će toga malo manje slijedeće godine će vozit Renolku, a 2017. ‘ko zna što možda vw. Kakav im je bolid bio u USA na kiši s mečkinim/ferrarijevim motorom vozili bi krugove oko ostalih.

wilson

Cijela priča s RB-om mi ide pomalo na živce. Ok,motor im je lošiji od Merca i Ferrarija, ali ovo njakanje da ostaju samo ako dobiju konkurentnu PU je bez veze. Sjetimo se koliko je trajala suša Williamsa,Ferrarija prije Schumijeve ere, Mclarena sa Peugetotovim motorom, pa sada sa Hondom. Otkazati ugovor da dobavljačem motora a ne imati riješeno stanje za iduću sezonu je bedasto. Svi bi voljeli imati konkurentni motor,ali ga iz ovih ili onih razloga nemaju. Prvo o Hondi nisu ni razmišljali, a kad je voda došla do grla, prihvatili bi i nju dok čika Berni nešto ne iskemija. Pa… Read more »

MJ512

Upravo čitam malo po stranim portalima i FIA navodno želi neovisnog dobavljača (Cosworth ili Mecachrome). Znači momčadi koje nisu tvorničke bi imale za 2017. mogućnost biranja da li žele kupiti motor od tvorničkih momčadi ili neovisnog dobavljača.

MJ512

S jedne strane podržavam Dennisa, jer ipak su preuzeli rizik s Hondom i pali na najniže grane u povijesti McLarena, a sada bi RB kupio gotove motore. S druge strane ipak nekako želim da ako Honda bude konkurentna proda svoje motore RB-u da imamo što više konkurentnih momčadi.

kreso

Malo i podrzavam Rona,ipak oni su ove god zbog honde dosli na najnize grane u svojoj povijesti i ipak nisu toliko kritizirali hondu kao sto je RB renault,pljuvo ga na sve strane..pa normalno je za svaku momcad da dodje u takvu situaciju da ne budu konkurentni..al ne RB bi samo najbolje..i sad da mclaren uspije s hondom nakon cijele godine blamaze a RB samo uzme konkurentan motor…e pa neces razbojnice 🙂

Related Posts