Sergio Perez ostaje u Force Indiji

Force India je danas ujutro po japanskom vremenu potvrdila da će Sergio Perez i sljedeće godine voziti za njihovu momčad. Meksikanac je priznao da je razmišljao o odlasku u Lotus/Renault, ali je na kraju odlučio ostati u indijskoj momčadi jer vjeruje da je to najbolja opcija.

“Mogućnost odlaska u Renault je bila ozbiljna, ali ne za mene. Odluku sam donio znajući mogućnosti ove momčadi i što se događa iza zatvorenih vrata, zato sam želio ostati. Jako sam sretan. U obzir uvijek uzimate druge opcije i ponude; ako se Renault vrati, to će biti atraktivna momčad, ali sam znao da je za mene najbolje ostati ovdje. Tu sam sretan i vjerujem u ovu ekipu. Mislim da momčad ima vrlo dobre izglede za budućnost. Poboljšavamo se i ne vidim razlog zašto ne bi mogli biti bolji nego ove godine. Pronalazimo dodatnu stabilnost u svim područjima, što nam je definitivno važno. To je pomoglo u donošenju moje odluke te sam sretan što to sada mogu potvrditi.”

Dodaje da je u donošenju odluke pomogla činjenica da Force India koristi Mercedesove pogonske jedinice, trenutno najbolje u Formuli 1.

“To je važno. Imamo jedan od najkonkurentnijih motora koji su trenutno dostupni.”

Related Posts