Nove kazne za Alonsa i Buttona

Motorsport.com prenosi da će Honda uoči VN Italije ugraditi nove motore u bolide Fernanda Alonsa i Jensona Buttona. Japanci su se za ovaj potez, kao i na prošloj utrci, odlučili kako bi momčadi imala svježe motore za naredne utrke u kojima britansko-japanska suradnja vidi dobru priliku za osvajanjem bodova, a McLaren će nakon utrke u Monzi imati tri svježa motora. McLaren Honda se u Belgiji odlučila na dvostruku promjenu komponenti na oba bolida zbog čega su njihovi vozači odradili ukupnu kaznu od 105 mjesta, ali ovoga vikenda momčad ne bi trebala vršiti višestruke promjene. Alonso i Button će sa začelja startati i ovog tjedna u Monzi, najtežoj utrci sezone za McLarenov MP4-30 s Hondinom pogonskom jedinicom.

Fernando Alonso i Jenson Button bi tako na VN Italije trebali načeti svoj deveti po redu motor s unutarnjim izgaranjem, što će značiti kaznu od 10 mjesta za Španjolca, odnosno pet mjesta za Britanca. McLarenovi vozači će zaraditi drugačije kazne jer će Alonsu ovo biti prvo korištenje devetog elementa, dok je Button na Spa-Francorchampsu uzeo devete elemente (turbopunjač i MGU-H), za koje je već, osim kazni za ostale elemente, odradio kaznu od 10 mjesta pa će ovoga puta bit kažnjen sa ‘samo’ 5 mjesta.

McLaren nije jedina momčad koja će biti suočena s kaznama za promjene komponenti pogonskih jedinica ovog vikenda; Daniel Ricciardo i Daniil Kvjat će također dobiti kazne od 10 mjesta, a isto najvjerojatnije čeka i Toro Rossovog vozača Carlosa Sainza.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
rossi2012

ok sad znamo ko starta zadnji i predzadnji i ko starta prvi i drugi , da još vidimo ostale

sladjan87

Na koji nacin su odradili kaznu od 105 mjesta ? F1 je zaista cirkus .

sladjan87

Vi koji mi dajete dislike mi objasnite odradjenu kaznu -105 mjesta

Supermarkovk

to pravilo je i bilo aktualno do austrije, pa su ga ukinuli jer je “previše kažnjavalo” one koji ne mogu do kraja ispuniti grid kazne

Related Posts